Evenimente, Ultimile Știri — aprilie 30, 2014 at 00:19

MESAJ CU PRILEJUL ZILEI VETERANILOR DE RĂZBOI

by

O naţiune care se respectă îşi cinsteşte şi îşi omagiază actele istorice şi pe făuritorii lor. Este firesc să fie aşa, pentru că fără cunoașterea și recunoaşterea valorilor trecutului nu putem construi un viitor demn.

George-IacobÎmpărtășim astăzi o sărbătoare de rară și profundă încărcătură emoțională. Ziua Veteranilor de Război reprezintă un tribut de recunoştinţă şi un omagiu adus Armatei române, a cărei existență se împletește cu istoria Patriei și a poporului nostru. În acest spirit, dăm glas sentimentului nostru permanent de respect pentru cei care aflându-se sub arme, indiferent de perioada istorică, au vegheat la respectarea independenței, suveranității și integrității teritoriale a României.

Ne mândrim cu tot ceea ce dumneavoastră ați înfăptuit, cu prețul sacrificiului personal. Datoria noastră cea mai importantă este aceea de a trata cu responsabilitate și seriozitate moștenirea pe care ne-o lăsați, ridicând-o la nivelul noilor provocări exigențe impuse de dezvoltarea României, ca țară membră a Uniunii Europene și a N.A.T.O.. Chiar dacă nu ne aflăm în război, fiecare dintre noi, prin tot ceea ce face, trebuie să dea dovadă că înţelege să preţuiască şi să respecte patriotismul înaintașilor. Astfel îi putem deosebi pe cei care doar vorbesc de aceia care înfăptuiesc.

Vă asigur că reprezentaţi un reper moral de care avem nevoie în activitatea noastră de fiecare zi și de aceea ne rugăm Bunului Dumnezeu să vă ocrotească senectutea! În calitate de reprezentant al Guvernului României în Județul Călărași, vă rog să primiți onorul generației noastre:

Să trăiți!
George IACOB,
PREFECTUL JUDEȚULUI CĂLĂRAȘI

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page