Editoriale, Interviuri — iulie 10, 2013 at 13:02

Medicul Gabriela Oprea: Responsabilitatea principală pentru buna funcționare a spitalului județean revine proprietarului

by

IMG_8125Sistemul de finanțare a spitalelor publice este inadecvat pentru a asigura asistența medicală .

La cerințele ,exigențele pe care ar trebui să le satisfacă un spital de urgență și la responsabilitatea pe care o are pentru sănătatea populației, mijloacele materiale de care dispune corpul medical și condițiile de precaritate ale unor secțoare și secții medicale(secția de boli interne,neorologie) sunt insuficiente.

Legislația și normele împiedică  organizarea după principiile medicale și exigențele economice a actului medical și progresul serviciilor medicale.

Doctorița Oprea pune același diagnostic pentru spital  ca și conducerea                      ( managementul privat):

-ponderea personalului nemedical este prea mare și

 -sunt multe spații inutile consumatoare de resurse.

Oprea vede două soluții pentru sistemul medical românesc ori revenirea la sistemul de sănătate cum a fost în communism ori privatizarea totală. Ambiguitatea  sistemului actual este dăunătoare.

Angajatul trebuie să fie responsabil  pentru propria sănătate iar organizațiile,statul pentru serviciile generale și minimale de sănătate.

Dacă tot plătesc  să am posibilitatea să aleg spune medicul Gabriela Oprea.

Responsabilitatea principală pentru funcționarea spitalului revine proprietarului, Consiliului Județean,  a lăsat să se înțeleagă Oprea… 

Gabriela Oprea este medic primar, specialist epidemiolog, licențiată în boli transmisibile și epidemiologie la Universitatea București Facultatea de medicina și farmacie “Carol Davila” șef compartimentul de prevenire și control a infecțiilor nosocomiale- spitalul județean de urgențe Călărași.

Nelu Bălașa

1 Comment

    Leave a Comment

    You must be logged in to post a comment.

    You cannot copy content of this page