Lifestyle, Sănătate — octombrie 16, 2016 at 13:50

Medicii recomandă populaţiei vaccinarea antigripală

by

La nivel national, numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute (gripa clinica neconfirmata, IACRS si pneumonii) a fost de 71.812, cu 37.4% mai mare comparativ cu cel inregistrat in aceeasi saptamana a sezonului precedent (52.258), potrivit datelor prezentate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

vaccinCentrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile a prezentat evoluţia infecţiilor respiratorii acute şi a gripei în sezonul 2016-2017, săptămâna 3-9 octombrie.

Potrivit specialiştilor centrului, până acum nu au fost confirmate cazuri de gripă. La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripa clinică neconfirmată, infecţii acute ale căilor respiratorii superioare – IACRS – şi pneumonii) a fost de 71.812, cu 37.4 % mai mare comparativ cu situaţia înregistrată în aceeaşi săptămână a sezonului precedent când au fost înregistrate 52.258 astfel de cazuri.

În săptămâna 3 – 9 octombrie 2016 nu s-au înregistrat, la nivel naţional, cazuri de gripă clinică comparativ cu 18 cazuri înregistrate în aceeaşi perioadă din 2015.

Medicii recomandă populaţiei vaccinarea antigripală, pentru a preveni complicaţiile grave ale gripei, scrie news.ro. 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page