Editoriale, People-Passion-Performance — mai 27, 2013 at 21:32

Matei Mihai, artistul care a realizat aproape 100.000 de caricaturi este de azi, cu noi la Argument

by

Matei mihaiMatei Mihai a avut de mic înclinația bizară de a vedea doar partea amuzantă a lucrurilor. Pe-atunci,  avea naivitatea să credă că desenele lui pot schimba lumea. Mai târziu, și-a dat seama că desenele l-au schimbat doar pe el. Primul desen a apărut în revista Urzica, când avea 14 ani.

A publicat în Luminița, Cutezătorii, Scânteia, Scânteia Tineretului, Contemporanul, Magazin, Femeia, Tribuna României, Informația, Flacăra, Flacăra Rebus, Munca, Steagul Roșu și chiar în reviste de umor din țările “prietene” Eulenspiegel, Rohac, Dikobraz,si altele.

Fie că ,,victimele’’ sale sunt politicieni locali sau mai-mari de pe la București, vedete de carton sau chiar ziariști, pe Mihai Matei îl cunoașteți destul de bine prin caricaturile pe care le realizează.

Mihai Matei a desenat de când se știe, pasiunea sa pentru grafică transformându-se, ușor, ușor, în colaborări cu publicații cunoscute la nivel local și central.

 A realizat benzile desenate pentru una dintre cele mai cunoscute reviste ale copilăriei noastre, Cutezătorii. După evenimentele din 1989, Mihai Matei a realizat o parte din grafica și trucajele Academiei Cațavencu, dar și pentru controversata revistă de fapt divers Infractoarea. De câțiva ani, Mihai Matei este colaborator permanent la mai multe publicații online, acesta având și un site propriu de caricaturi și trucaje, www.ironic.ro.

Este unul dintre cei mai prolifici caricaturiști. Matei Mihai are o tehnică  originală și este foarte productiv cu un ritm de 10 caricaturi pe zi. De astazi este colaboratorul nostru și asta ne onorează. Bine ai venit în proiectul nostru Matei Mihai!

Nelu Bălașa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page