Dezvoltare durabilă, Economie — ianuarie 22, 2014 at 12:48

Masura pentru reducerea evaziunii fiscale: Platile in numerar intre persoane fizice vor fi limitate la 10.000 de lei pe zi

by

Daniel Chitoiu, ministrul Finantelor Publice si vice prim-ministru, vrea sa promoveze in primul semestru din 2014 o serie de masuri fiscale pentru combaterea evaziunii fiscale si imbunatatirea colectarii veniturilor bugetare.       

cash        

Oficialul a vorbit, intr-un interviu acordat Agerpres despre introducerea unor plafoane pentru platile in numerar intre persoane fizice si de reducerea la jumatate a plafoanelor existente pentru platile in numerar in cazul persoanelor juridice.

Astfel, prin modificarea Ordonantei 15/1996, platile in numerar intre persoane fizice vor fi limitate la 10.000 de lei pe zi. In plus, plafonul pentru platile in numerar pe care le pot face firmele, catre alte companii sau persoane fizice, va fi redus la jumatate, de la 10.000 de lei la 5.000 de lei pe zi.

In prezent, nu exista plafon pentru platile in numerar intre persoane fizice.

Chitoiu vrea sa promoveze aceasta masura pana la sfarsitul lunii februarie.

Vicepremierul crede ca evaziunea fiscala are ca motor principal platile in numerar, iar centrele comerciale engros de legume-fructe, de bunuri de consum realizeaza aproape 99% din operatiuni in numerar.

De asemenea, in domeniul cerealelor si panificatiei, operatiunile de plati se fac in principal in numerar, agentii economici platind in numerar persoanelor fizice.

O persoana fizica nu se va mai duce cu geanta plina cu bani sa cumpere terenuri, case, masini, considera Chitoiu.

Atunci si operatorii economici inregistreaza in evidenta fiscala cat s-a platit si se vede si la persoanele fizice cat comert au facut in anul respectiv, cat au produs si cat poate fi impozitat.

Sursa: manager.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page