Familie, Lifestyle — aprilie 15, 2014 at 14:58

Masa de Paşti: Decoraţiuni şi idei

by

Masa de Paşti se ştie, că este un motiv  de bună dispoziţie pentru toată lumea şi totodată de distracţie, pentru că poţi crea decoraţiuni de Paşti si ornamente minunate pentru această zi de sărbătoare. Masa de Paşti ,se pretează la multe decoraţiuni şi creaţii efectuate în casă, cu arta mâinilor şi imaginaţiei tale. De obicei, perioadei pascale i se asociază o explozie de culori pastel… de la roz la galben, de la verde deschis la cerul albastru… şi nu este o regulă. Cele mai recente tendinţe par să dea importanţă mai multă culorilor aprinse precum galben, portocaliu, roz, alb şi albastru. Prin intermediul acestor culori puteţi da o atingere primăvăratică, plină de bucurie mesei de Paşti.

314-tavolo8Puişori din diverse ţesături, ouă colorate, copăcei de Paşti, sunt doar cateva decoraţiuni pe care le poţi aşeza pe masa de prânz de Paşti. Dar vom vorbi şi de feluri de mâncare, pahare şi tacâmuri adecvate acestei sărbători.

În plus, la o combinaţia de bucurie a culorilor de pe masă, nu trebuie să lipsească florile, un accesoriu omniprezent  de Paşti. Puteţi plasa minunatele flori colorate în vase simple, albe, în pahare simple transparente sau chiar în borcane de sticlă, decorate cu o panglică colorată pentru a le da personalitate. Rezultatul va fi splendid.

Faţa de masă pentru Paşti

Primul lucru pe care noi nu trebuie să îl uităm este simplitatea… Simplitatea este mereu elegantă, mai ales dacă este vorba despre o masă care va fi îmbogăţită cu decoraţiuni de Paşti colorate.

pasqua-in-tavola2-620x558Prin urmare, vom puncta pe culoarea albă ca şi culoare de fundal, pentru faţa de masă şi şerveţele. O faţă de masă albă, probabil dintr-o ţesătură preţioasă şi cu textura fină, este ideală pentru serviciul de tacâmuri de argint, dar este la fel de bună pentru tacâmuri mai puţin pretenţioase şi foarte colorate.

decorare-la-tavola-di-pasqua_1Ca alternativă a clasicei feţe de masă albe, dacă aveţi de gând să pregătiţi o masă de Paşti chic stil rustic, câştigătoare este fără îndoială, faţa de masă foarte viu colorată. Depinde de voi ce culoare alegeţi şi ce decoratiuni le veţi plasa în centrul mesei de Paşti.

Farfuriile pentru masa de Paşti

Că farfuriile sunt colorate sau albe depinde doar de gusturile voastre si de şerveţelele pe care aveţi de gând să le folosiţi.

tavola-pasquaMasa de Paşti se pretează la multe interpretări în ceea ce priveşte aranjarea sa. Cel mai important lucru este să urmeze aceleaşi linie, pornind de la faţa de masă la pahare până la farfurii şi tacâmuri.

addobbi-per-la-tavola-di-pasquaFarfuriile se vor asorta împreună cu toate celelalte elemente din tabloul mesei de Paşte pentru a plăcea ochiului şi nu trebuie să lase impresia  unui amestec confuz. Vă recomand să folosiţi farfuria suport, care rămâne pe masa de la începutul până la sfârşitul prânzului de Paşti, şi care trebui să fie plasată sub o farfurie întinsă. Culoarea şi materialul farfuriei suport ar fi ideal să reflecte stilul mesei de Paşti. Pentru o masă elegantă pariaţi pe o farfurie suport  argintată sau aurie. Dacă aţi ales o masă modernă şi mai puţin formală materialele de preferat sunt plexiglas, răşini şi lacuri. Cu toate acestea, dacă gusturile dumneavoastră tind spre un stil şic  vintage, este preferabil să alegeţi o farfurie suport din răchita, lemn sau alte fibre naturale.

tavola-di-pasquaO idee foarte drăguţă este să puneţo lângă farfuria suport meniul prânzului pascal. Un meniu de scris pe hârtie albă pentru a-I da un stil elegant, sau hârtie pergament pentru o masă mai rustică sau şic  vintage.

Elementul central al Mesei de Paşti

În cele din urmă a venit  timpul să ne concentrăm pe elementul central. Acesta este piesa centrală a tabloului general al mesei, accesoriu care nu poate lipsi de pe masa de Paşte.

centrotavola-di-pasquaDeci, poţi da frâu liber imaginaţiei şi poţi începe să gândeşti la elementul central perfect pentru ca masa ta să aibă stil. Dacă ai încerca un clasic al clasicului, o compoziţie florală este soluţia ideală. Dar, dacă preferaţi un element central tradiţional de Paşte, ideea corectă este arborele de Paşti: o ramură de cireş decorată cu ouă colorate şi diverse decoraţiuni.

Liliana Manea

[wzslider autoplay=”true”]

[button link=”https://www.argumentpress.ro/idei-rafinate-pentru-masa-de-pasti/” size=”large” bg_color=”#bd15bd” window=”yes”]Idei rafinate pentru masa de Paşti[/button]

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page