Cultură şi Educaţie, Educaţie — aprilie 11, 2014 at 14:13

Marşul Ecologic cu ocazia Zilei Internaţionale a Pământului

by

La data de 10.04.2014 intre orele 10.00-12.00 pe traseul Scoala Gimnaziala “Mircea Voda” – Str. Bucuresti – Primaria Calarasi  s-a desfasurat Marsul Ecologic cu ocazia Zilei Internationale a Pamantului, la care au participat elevii unitatii scolare, elevi din scolile partenere  ale proiectului si reprezentanti ai comunitatii locale precum : domnul primar Daniel Stefan Dragulin , domnul viceprimar Marius Dulce si domnul viceprimar Virgil Dumbrava.

mars ecoObiectivele acestui mars au fost:constientizarea cetatenilor orasului in legatura cu importanta pastrarii unui mediu curat,promovarea educatiei ecologice si implicarea comunitatii in problemele de mediu din orizontul local.La finalul actiunii domnul primar a multumit elevilor si organizatorilor pentru initiativa lor, si le-a dat asigurari ,ca solicitarea depusa in vederea igienizarii unei zone adiacente scolii,unde elevii isi petrec o mare parte din timpul liber,va fi solutionata.

mars eco1Marsul face parte din activitatile desfasurate de ecoambasadorii Scolii Gimnaziale “Mircea Voda”, Calarasi implicate in proiectul ecologic EcOprovocarea. 

maers eco2Ziua Internationala a Pamantului a fost sarbatorita pentru prima oara in 1970, pentru a sublinia nevoia de a conserva resursele naturale ale Pamantului. Nascuta dintr-o miscare a studentilor, Ziua Pamantului a devenit un eveniment educativ si informativ. Grupurile ecologiste se folosesc de aceasta ocazie pentru a atrage atentia asupra problemelor de mediu ale Terrei: poluarea aerului, apelor si a solului, distrugerea ecosistemelor, disparitia a mii de specii de plante si animale si epuizarea resurselor naturale.

maes eco3Se insista asupra solutiilor care permit eliminarea, sau cel putin minimizarea, efectelor negative ale acivitatilor oamenilor. Aceste solutii includ reciclarea materialelor, conservarea resurselor naturale precum petrolul si energia, interzicerea folosirii produselor chimice daunatoare si oprirea distrugerii habitatelor fundamentale precum padurile umede, avand drept exemplu cunoscuta padure a Amazonului si protejarea speciilor de animale si plante amenintate cu disparitia.

Va multumim ca ati fost  alaturi de noi la aceasta manifestare ecologica!

Colectivul de la Şcoala Gimnazială „Mircea Vodă” Călăraşi

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page