Editoriale — aprilie 7, 2019 at 17:06

Marius Cojocaru: Comuna Cuza-Vodă  este pe cale să inaugureze o nouă etapa în dezvoltarea sa economică și socială

by

motto:lecţiile vin întotdeauna atunci când eşti pregătit, iar dacă vei fi atent la semne, vei afla mereu ce-ţi trebuie pentru pasul următor

Comuna Cuza-Vodă  la momentul preluării administrației de către noua conducere avea întrerupte legăturile cu dezvoltarea,cu progresul.

S-au realizat  legăturile  concrete, reale, benefice dezvoltării și modernizării comunei Cuza-Vodă, a declarat pentru Argument, Marius Cojocaru,primarul comunei Cuza-Vodă.

 Intrată într-un con de umbră datorită administrațiilor anterioare comuna Cuza-Vodă  este pe cale să inaugureze o nouă etapă în dezvoltarea sa economică și socială, datorită  proximității începerii și implementării unor proiecte unice și ambițioase, ale tânărului primar  Marius Cojocaru .

Există oameni care contează în societatea românească nu doar prin puterea financiară, ci și prin cea de a influența lucrurile în bine. Marius Cojocaru poate face acest lucru pentru  comuna Cuza-Vodă.

Primăvara 2019 aduce deja noi realizări în comună, fie că este vorba de investiţii finanţate din fonduri europene sau de lucrări efectuate din resurse proprii sau guvernamentale. În continuare, pe masa de lucru a echipei administrative din Cuza-Vodă se pregătesc proiecte menite să contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale cetăţenilor şi la dezvoltarea zonei.

Avem în vedere proiecte care să aducă civilizație și bunăstare locuitorilor uneia dintre cele mai importante   așezări din județul Călărași prin poziționare geografică, populație, potențial economic și ce este foarte important satele comunei fiind foarte aproape de Călărași au încă terenuri să le pună la dispoziția investitorilor. Dezvoltarea are doi vectori principali inițiativa antreprenorială a locuitorilor ,a altor investitori și proiectele de infrastructură și dezvoltare publică ale primăriei și comunității, a spus Marius Cojocaru.

 

Proiecte și realizări care nu s-au realizat în istoria comunei

Peste 6 milioane de euro proiecte care vor începe  luna aceasta și în următoarele din anul 2019. Cuza-Vodă v-a renaște odată cu primăvara și va înflori. Nu s-au realizat în istoria comunei  atât de multe proiecte într-o perioadă atât de scurtă și de o valoare așa de mare.

 

Nr. crt. Denumire proiect Stadiu Valoare in lei Descrierea proeictului
1. Modernizare si reabilitare camin cultural in sat Calarasii Vechi, comuna Cuza Voda, judetul Calarasi Licitatie deschisa 2.252.356 Reabilitarea caminului cultural din satul Calarasii Vechi prin recompartimentare, schimbare acoperis, zidarie noua, gard si curte interioara.
2. Modernizare statii de apa, extindere statie de epurare si retea de canalizare menajera etapa a III a in comuna Cuza Voda, judetul Calarasi S-a emis ordinal de incepere a lucrarilor 4.870.020 Forarea a doua puturi de mare adancime pentru apa, statie de clorinare a apei si extinderea retelei de canalizare in satele Ceacu si Calarasii Vechi
3. Modernizarea si dotarea caminului cultural in comuna Cuza Voda, judetul Calarasi Se va semna contractual de lucrari in viitorul apropiat 2.787.986 Reabilitarea caminului cultural din satul Cuza Voda prin recompartimentare,extindere spatiu construit, amenajare alei de acces etc.
4. Dotarea cu utilaje a serviciului situatie de urgenta Licitatie deschisa 717.358 Achizitia unui utilaj multifunctional pentru deszapezire, manipularea si depozitarea gunoiului menajer, etc.
5. Modernizare drumuri de interes local in comuna Cuza Voda, judetul Calarasi Proiect tehnic realizat si aprobat

Se va semna contractul de lucrari in viitorul apropiat

7.661.207 Asfaltarea strazilor pe o distanta de 5,97 km
6. Infiintare si dotare gradinita in sat Calarasii Vechi, comuna Cuza Voda, judetul Calarasi S-au inceput lucrarile 2.537.385 Realizarea si dotarea unei gradinite noi in satul Calarasii Vechi in locul sediului vechii primarii.
7. Reabilitarea dispensarului uman in comuna Cuza Voda, judetul Calarasi Licitatie deschisa 1.010.097 Reabilitarea si dotarea cu aparatura a dispensarului uman din satul Ceacu
8. Dotarea cu utilaje a platformelor ecologice S-au adus  utilajele 650.000 Achizitia de utilaje(tractor, incarcator frontal,remorci, vidanja, MIG) pentru depozitarea si transportul gunoiului de 1grajd din comuna
9. Modernizare retea de iluminat public S-a realizat proiectul tehnic.Urmeaza etapa de executie a lucrarilor 427.000 Proiectul prevede montarea de stalpi si lampi LED de la canton pana la parcul din satul Ceacu

Nu mă pot vedea undeva peste cinci sau zece ani, până nu îmi pun amprenta pentru dezvoltarea comunei  și nu sunt mulțumit de niște realizări, pur și simplu. Deocamdată mă focusez pe proiectele pe care vreau să le dezvolt, iar atunci când va fi momentul să plec de aici vreau să fiu mulțumit, comunitatea dezvoltată iar  familia mea să fie mândră de mine,a spus Marius Cojocaru.

Cer iertare locuitorilor comunei Cuza-Vodă pentru că am fost obligat să lipsesc mult timp din primărie și din comună,timp pe care l-am alocat inițierii, scrierii,aprobării și contractărilor proiectelor.Le promit  că voi fi prezent  în scurt timp odată cu începerea și implementarea proiectelor. Voi da explicații și voi ține cont de doleanțele ,propunerile și nevoile Dumnealor.

Comuna Cuza-Vodă  este pe cale să inaugureze o nouă etapă în dezvoltarea sa economică și socială și acest lucru nu se poate face decât cu aportul cetățenilor,a încheiat primarul comunei Cuza-Vodă.

Nelu Bălașa

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page