Femei şi Bărbaţi, Plăcerile vieţii — iulie 14, 2013 at 18:34

Mărimea contează…

by

Marimea_conteazaAcest lucru a fost dovedit in urma cercetarilor efectuate de una din universitatile din Scotia. Cu toate acestea, concluzia a fost ca intr-un final creierul este mai important decat dimensiunea penisului.

Stuart Brody de la Universitatea din Vestul Scotiei a efectuat o cercetare la care au participat 1000 de femei cehe. Acestea au fost testate pe baza cunostintelor lor sexuale si au fost invitate sa descrie experientele lor in timpul unui orgasm vaginal. Rezultatele au fost publicate in The Journal of Sexual Medicine.

Mai multi centimetri, mai multa placere?

Potrivit definitiei, orgasmul vaginal are loc atunci cand vaginul si nimic altceva este stimulat. Rezultatele au aratat ca marimea unui penis, precum si durata actului sexual au influentat orgasmul vaginal, in timp ce preludiul nu contribuie intr-o masura prea mare.

O treime din femeile participante la aceasta cercetare au spus ca au orgasm vaginal numai daca penisul partenerului este mare (15 centimetri sau mai mult), dar celelalte doua treimi au negat importanta marimii penisului. Asadar majoritatii femeilor nu le pasa cat de mare este penisul.

Cu toate acestea, oamenii de stiinta au concluzionat ca marimea conteaza. Vaginul este bogat in terminatii axon, astfel ca penisurile mari sunt mai stimulante si astfel exista mai multe sanse pentru orgasmul vaginal. Dr. Gemma O’Brien, un psiholog australian pe domeniul reproducerii de la Universitatea New England spune ca aceasta metoda de cercetare este discutabila, deoarece autoevaluarea este intotdeauna destul de problematica.

Creierul este organul cel mai important pentru obtinerea orgasmului vaginal

Brody subliniaza rolul vizualizarii si educatiei sexuale in atingerea orgasmului vaginal. Femeile care sunt capabile sa se concentreze asupra senzatiilor lor vaginale au orgasme vaginale mult mai usor. Studiul sugereaza ca femeile care au orgasme vaginale sunt mai fericite, mai sanatoase si au relatii mai bune cu partenerul lor, prietenii si familia.

Dar, dr. Vivienne Cass, de la o universitate australiana considera ca aceasta afirmatie este foarte problematica, deoarece implica faptul ca este ceva in neregula cu femeile care nu au orgasme vaginale. Acestea sunt o tinta usoara pentru industria farmaceutica, care vrea sa le vanda pilule pentru orgasmul vaginal, desi nimeni nu poate spune ce este aceasta pilula cu adevarat.

Dr. Freud vs. Dnul Clitoris?

O dezbatere intre oamenii de stiinta din Scotia si Australia s-a transformat intr-o lunga disputa, ce poate fi numita Freud vs. Clitoris. Freud se presupune ca este principalul vinovat pentru neglijarea clitorisului si venerarea vaginului si mai ales a penetrarii, confirmand punctele de vedere hetero-normative si patriarhale. Autorii feministi insa sustin ca orice orgasm feminin necesita o forma de stimulare a clitorisului.

Aceste opinii opuse au fost combinate intr-o ipoteza consecventa de Dr. Helen O’Connel. Potrivit teoriei ei, clitorisul nu este doar un “buton” intre labiile interioare, tesutul clitoridian ajungand adanc in vagin. Fiecare orgasm vaginal este astfel si clitoridian, dar senzatia oferita difera – se simte mai profund si pare mai coplesitor.

Vezi daca poti sa ii oferi un orgasm vaginal!

Uita de oamenii de stiinta mentionati mai devreme si incearca urmatoarele sfaturi pentru a experimenta orgasmul vaginal. Ai nevoie de un penis in erectie (marimea optima este de 15 centimetri), care este capabil sa-si sustina erectia pentru cel putin 20 de minute. Acesta trebuie sa fie complet umplut cu sange si este important sa stimuleze punctul G cat mai intens posibil. Daca ai intre 25 si 35 de ani, posibilitatea de a atinge orgasmul vaginal sunt destul de mari. Poti sa previi ejacularea contractandu-ti muschii pelvisului si daca acest lucru este facut si de partenerul tau, succesul este garantat.

Un articol intimatemedicine.com

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page