Anunţuri, Evenimente, Ultimile Știri — ianuarie 13, 2020 at 18:18

Marian Stoica: Suntem cu toții datori să respectăm legile țării, să-i respectăm pe cetățeni  

by

Interviu

Marian Stoica este ofițer de jandarmi absolvent  al Școlii Militare Superioare de  Ofițeri București. Este licențiat în drept la Academia de Poliție A.I. Cuza din București. Marian Stoica a  absovit studii postuniversitare în științe penale la Universitatea București și studii postuniversitare de specializare în management la Academia de Poliție A.I. Cuza din București

A îndeplinit rând pe rând funcțiile de comandant de subunitate, locțiitor comandant, ofițer de stat major, șef de stat major, Inspector Șef  la Inspectoratele de Jandarmi Călărași și Argeș.

Marian Stoica este General de brigadă(r)

 

Nelu Bălașa:  Stimate Domn,care sunt intențiile noului prefect?

Marian Stoica: Planurile mele de viitor se subsumează atribuţiilor legale pe care trebuie să le îndeplinească prefectul:

*coordonarea pe plan local a activitatii serviciilor teritoriale ale ministerelor, precum si exercitarea controlului cu privire la legalitatea actelor administrative ale autoritatilor publice locale.

*directionarea si de coordonare  serviciilor ministeriale deconcentrate si în acelasi timp, supravegherea respectării legii de catre autoritatile locale

*prefectul este detinatorul autoritatii de stat în judet si reprezentantul direct al primului-ministru si al fiecaruia dintre ministri și în acest sens o să înfăptuiesc politica Guvernului Orban în județul Călărași

 

Nelu Bălașa:  Vă rog să-mi spuneți ceva despre spiritul și atmosfera guvernării locale în mandatul pe care vi l-ați asumat

Marian Stoica:  De când a fost instalat acest guvern, există o schimbare majoră în ceea ce priveşte funcţia publică şi implicarea oamenilor care exercită funcţii de demnitate publică sau funcţii publice. Nu există oră din zi în care să existe vreo scuză pentru ca vreun reprezentant al guvernului sau un om care deţine o funcţie publică de conducere să nu fie la dispoziţia cetăţeanului, să nu acţioneze pentru îndeplinirea funcţiilor şi misiunii pe care o desfăşoară(din mesajul primului ministru Ludovic Orban).

 

Nelu Bălașa: Ce ar trebui să știe instituțiile și cetățenii, în primul rând de la dummeavoastră ?

Am venit în această instituție, în această funcție să arăt că se poate și nu vreau să aud scuze că nu se poate. O să fiu un prefect implicat, nu unul de decor, asta v-o spun cu certitudine.

Suntem cu toții datori să respectăm legile țării, să-i respectăm pe cetățeni.

 Îmi doresc să fiu implicat în calitate de prefect şi în virtutea competenţelor legale în demararea proiectelor importante de care Călărașiul  are nevoie.

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page