Editoriale, People-Passion-Performance — iunie 2, 2013 at 12:34

Marian Pîrloagă – Onoare și Patrie

by

pirloaga 1Plutonierul adjutant Pîrloagă Marian este un altfel de jandarm.El este singurul doctorand din Jandarmeria Călăraşi, ce urmează în ultimul an studii la 2 Şcoli Doctorale de prestigiu: Academia Tehnică Militară, şi Universitatea Politehnica Bucureşti.

De pe pagina sa facebook, puteţi citi despre colegul nostru că, acesta este în prezent, cercetător ştiinţific la cele două Universităţi şi lucrează la 2 Proiecte de cercetare ştiinţifică-lucru extrem de rar întâlnit în cariera vreunui militar: Consideraţii asupra implementării tehnologiilor biometrice în cadrul sistemelor de supraveghere militare şi, Studiu privind optimizarea tehnicilor biometrice mixte prin utilizarea metodelor de inspiraţie naturală.

Ştim, din discuţii cu Marian că, acesta nu are de mai mulţi ani timp liber sau concedii de odihnă, în acest timp el predând cursuri de master de la Universitatea Titu Maiorescu-Bucureşti, sau participând la diferite Conferinţe Ştiinţifice Internaţionale din ţară şi străinătate.

Deşi Marian Pîrloagă nu este decât un simplu subofiţer în unitatea noastră, acesta are peste 12 lucrări ştiinţifice publicate în reviste ştiinţifice internaţionale sau susţinute la diverse Conferinţe atât din domeniul militar cât şi civil din domeniul inginerie electronică şi telecomunicaţii.

Îl cunoaştem de mult timp, şi putem spune că în calitate de jandarm sau poliţist a fost un coleg bun, corect şi muncitor, figurând mereu printre primii privind rezultatele, atât cantitativ cât şi calitativ.
Marian este o fire modestă, şi ne spune că pentru el cariera şi promovarea militară s-a sfârşit, odată cu Ordinul nedrept al fostului ministru Igaş, prin care s-a dispus radierea tuturor funcţiilor vacante de specialişti din M.A.I. şi a imposibilităţii de a participa la vreun Concurs de promovare în corpul ofiţerilor-datorită legislaţiei române.

Colegul nostru are 46 ani, şi ne spune că aşteaptă o Ordonanţă pentru a se pensiona,ca să se dedice unei alte cariere, mai corecte privind aprecierea rezultatelor muncii, aceea de profesor la o Universitate privată.

Deoarece pe mulţi îi interesează bogăţia şi averile noastre ale jandarmilor, trebuie să ştiţi că, Marian Pîrloagă şi-a construit o casă, şi are un autoturism Opel.
Pentru performanţele deosebite obţinute, îl felicităm şi ne mândrim cu el.
Punem mai jos cateva fotografii preluate de pe pagina lui, în urma participării sale recente la o Conferinţă Ştiinţifică Internaţională din domeniul militar, la Academia Navală-Constanţa.

pirloaga 3

pirloaga 2

sursa: www.facebook.com/jandarmeria.calarasi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page