Comunicate de presă, Ultimile Știri — februarie 8, 2017 at 11:03

Mandat european de arestare, pus în aplicare de polițiști

by

Imagini pentru mandat european de arestare

Poliţiştii din Călăraşi au depistat un bărbat din Budeşti căutat de autorităţile din Spania pentru comiterea infracţiunilor de trafic de carne vie pentru exploatare sexuală, proxenetism, vătămare, crimă împotriva sănătăţii publice, constituire de grup infracţional, spălare de bani, prevăzute şi pedepsite de Codul penal spaniol.

La data de 02 februarie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale şi acţiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au depistat un bărbat, de 38 de ani, din Budeşti, urmărit internațional.

Pe numele său, organele judiciare spaniole  au emis un mandat european de arestare pentru  săvârșirea infracţiunilor trafic de carne vie pentru exploatare sexuală, proxenetism, vătămare, crimă împotriva sănătăţii publice, constituire de grup infracţional, spălare de bani, fapte comise pe teritoriul Spaniei.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti şi încarcerat în Arestul Secției 13 Bucureşti, urmând să fie demarate procedurile de predare către autoritățile judiciare din Spania.

Pentru depistarea celui în cauză, polițiștii au beneficiat de date și informații suplimentare, obținute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Inspectoratul General al Poliției Române.

Condamnat la 6 ani de închisoare pentru evaziune fiscală, depus în penitenciar

Poliţiştii au depus în penitenciar un bărbat condamnat la 6 ani de închisoare pentru evaziune fiscală.

La data de 02 februarie a.c., poliţişti de investigaţii criminale şi cei de acţiuni speciale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Tribunalul Călăraşi pe numele unui bărbat, de 30 ani, din Vasilaţi.

Bărbatul, condamnat la 6 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală a fost depus în Penitenciarul  Slobozia pentru executarea pedepsei.

Prins în flagrant de poliţişti

Poliţiştii au prins în flagrant delict un bărbat care ar fi încercat să sustragă bunuri dintr-un autoturism.

În noaptea de 3 februarie a.c., poliţiştii de ordine publică din Călăraşi au depistat, imediat după săvârşirea faptei, un bărbat din localitate, care ar fi sustras din interiorul unei maşini un radiator.

Faţă de acesta poliţiştii desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Jegălia- Patru tineri reţinuţi de poliţişti

Poliţiştii au reţinut pentru 24 de ore patru tineri. Aceştia vor fi prezentaţi astăzi, 3 ianuarie a.c., parchetului cu propunerea de arestare preventivă.

În ziua de 2 ianuarie a.c. poliţiştii au probat activitatea infracţională a patru tineri din Jegălia, care la sfârşitul lunii ianuarie a.c. în timp ce se aflau pe raza localităţii de domiciliu, pe fondul unui conflict spontan, ar fi tulburat liniştea publică şi ar fi agresat fizic un consătean.

Cei în cauză, cercetaţi de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de loviri sau alte violenţe, împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice şi  tulburarea ordinii și liniștii publice, au fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore.

Tinerii au fost depuşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi urmând ca astăzi să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi cu propunere de arestare preventivă.

***

VIOLENŢA te poate trimite la închisoare

Lovirea sau alte violenţe, ameninţarea, violenţa în familie,  tulburarea ordinii şi liniştii publice, încăiererea, vătămarea corporală sunt infracţiuni care pot fi pedepsite cu închisoarea.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page