Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 1 pui (circa 1,2 kg)
- sare, piper
- 5 cepe mici (de arpagic)
- 4 căţei de usturoi
- 2 morcovi
- 3 cepe verzi
- 150 g ciuperci
- 2 linguri făină
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 linguri unt
- 250 ml vin roşu sec
- 4 crenguţe de rozmarin
- 3 crenguţe de cimbru
- 1 foaie de dafin
- 3 frunze de salvie
- 350 ml zeamă de carne de pui (Knorr +apă)
- 600 g cartofi mici
Se spală puiul, se şterge, se împarte în 8 bucăţi, se sărează şi se piperează. Se încinge cuptorul la 200°.
Se curăţă arpagicul şi se taie în două. Se curăţă usturoiul şi morcovii şi se taie felii. Ceapa verde curăţată şi spălată se taie în bucăţi lungi de 8 cm. Se curăţă ciupercile şi se taie în patru.
Se dau bucăţile de pui prin făină şi se prăjesc într-o tavă, în care s-au încins uleiul şi untul. Se adaugă legumele tăiate şi se sting cu vin.
Se spală şi se zvântă plantele aromate – salvia se taie mărunt, se încorporează toate în mâncare. Se adaugă zeama de carne, se dă la cuptor şi se lasă să fiarbă încet, circa o oră.
Se spală cartofii, se fierb 25 de minute în apă cu sare, se scurg, se taie în două sau în patru şi se pun lângă puiul din tavă.
Poftă Bună!