Mâncare şi Băutură — noiembrie 28, 2015 at 17:54

Mâncăruri de iarnă ţărăneşti – Pui cu vin

by

Ingrediente (pentru 4 persoane):

  • 1 pui (circa 1,2 kg)
  • sare, piper
  • 5 cepe mici (de arpagic)
  • 4 căţei de usturoi
  • 2 morcovi
  • 3 cepe verzi
  • 150 g ciuperci
  • 2 linguri făină
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri unt
  • 250 ml vin roşu sec
  • 4 crenguţe de rozmarin
  • 3 crenguţe de cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • 3 frunze de salvie
  • 350 ml zeamă de carne de pui (Knorr +apă)
  • 600 g cartofi mici

mancareMod de preparare:

Se spală puiul, se şterge, se împarte în 8 bucăţi, se sărează şi se piperează. Se încinge cuptorul la 200°.

Se curăţă arpagicul şi se taie în două. Se curăţă usturoiul şi morcovii şi se taie felii. Ceapa verde curăţată şi spălată se taie în bucăţi lungi de 8 cm. Se curăţă ciupercile şi se taie în patru.

Se dau bucăţile de pui prin făină şi se prăjesc într-o tavă, în care s-au încins uleiul şi untul. Se adaugă legumele tăiate şi se sting cu vin.

Se spală şi se zvântă plantele aromate – salvia se taie mărunt, se încorporează toate în mâncare. Se adaugă zeama de carne, se dă la cuptor şi se lasă să fiarbă încet, circa o oră.

Se spală cartofii, se fierb 25 de minute în apă cu sare, se scurg, se taie în două sau în patru şi se pun lângă puiul din tavă.

Poftă Bună!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page