Familie, Lifestyle — ianuarie 21, 2014 at 16:23

Mănâncă ciocolată neagră în loc de alte deserturi. Anticancerigen delicios!

by

Alege sortimentele cu peste 70% cacao, fără zahăr adăugat şi fără lapte. Acest sortiment de ciocolată este cel sănătos, care are grijă de inima ta, iar dacă este consumat cu moderaţie în fiecare zi nu-ţi va afecta nici silueta, nici sănătatea. Ciocolata neagră este mult mai binevenită atunci când ai poftă de un desert, pentru că are multe beneficii: îmbunătăţeşte circulaţia, însănătoşeşte părul şi pielea, previne apariţia ridurilor şi nu favorizează depunerea grăsimilor.

dark chocolate

De-a lungul timpului, companiile producătoare au exploatat la maximum pasiunea oamenilor pentru ciocolata. Cel mai consumat și popular desert, ciocolata, ne poate influența pozitiv sănătatea, susțin specialistii. Lumea ciocolatei ascunde însă și multe lucruri triste pe care ar trebui să le cunoaștem. Iată unul dintre acestea:

Sclavia

Mulți dintre fermierii cu plantații de arbori de cacao se folosesc de sclavi-copii. În Africa 56-72 de milioane de minori sunt păcăliți anual pentru a lucra în cadrul acestor ferme. Inițial, li se spune că vor fi remunerați pentru munca depusă, însă mai apoi  au parte de un tratament inuman. Nu au niciun fel de drepturi, nu sunt plătiți, nici măcar în dulciuri, adică  în  produse rezultate din munca lor.

De multe ori ciocolata nu prea e ciocolată!

Multe produse conțin un procent foarte mic de cacao. Standardele cu privire la procentul de “ciocolata reală” pe care trebuie să-l conțina un produs din aceasta categorie este diferit în funcție de țară. Conform statisticilor, Marea Britanie “ar deține” ciocolata cu cel mai mare conținut de cacao.( 75%) . Ciocolata neagră caștigă din ce în ce mai multă popularitate, fiind binecunoscute avantajele asupra sănătății noastre. Toată rețeaua de magazine PENNY, comercializează ciocolată neagră cu un conținut de 75% cacao la un preț de numai 1,69 lei. Bravo lor!

Sursa:inforor.com

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page