De pe la noi, Editoriale — martie 19, 2016 at 20:25

Mai lăsați-o dracului cu ”afară nu se fumează”! Hai, să nu mai fim ipocriți!

by

La naibilui, hai să nu mai fim ipocriți!!! Vai, legea antifumat ne pune și pe noi în rândul țărilor civilizate! Vai, ultima noastră problemă nerezolvată erau cei care ne poluau prețiosul aer cu țigările lor!

fuck-youRAHAT, RAHAT, RAHAT!!! IPOCRIZIE, IPOCRIZIE, IPOCRIZIE!!!!… Voi, aceia, care considerați că sunteți în lumea civilizată, mai priviți din când în când ”prin jurul și dimprejurul” vostru sau al nostru, sau la posturile tv, la știrile care se difuzează despre DNA, DIICOT, sărăcie, mizerie și nepăsare!!!

Unde dracului sunt salariile civilizate, unde dracului sunt spitalele și protecția socială???… Aici nu trebuie să ne aliniem țărilor civilizate? Încă merge cotiga cu măgarul printre blocuri, gunoaiele sunt împrăștiate de oamenii cărora deșeurile noastre le asigură existența, suntem poluați de fabrici, crescătorii de porci și de găini, sunt deversate în apele noastre deșeuri și otrăvuri, pădurile sunt decimate, oamenii mor de sărăcie și de mizerie… dar, noi, ”societatea civilă” ce dracului facem??? suntem ai dracului și ”jmecheri”… Ne împiedicăm ca idioții de o amărâtă de țigară și uităm esențialul!

Dar, ce să spun eu, asta e caracteristica neamului ăsta, suntem tâmpiți și ipocriți! Vrem civilizație? Ai zău??!!! Când aruncăm gunoaiele pe stradă sau în fața blocului, când poluăm cu mașinile vechi și amărâte, când tratăm câmpurile și pomii cu pesticide, când le dăm copiilor noștri să mănânce tot felul de ”mizerii” nu ne mai gândim la sănătate și la calitatea aerului pe care îl respirăm??!!!

Mai lăsați-o dracului cu ”afară nu se fumează”! Ba se fumează, este una dintre cele mai mari industrii care asigură venituri statelor, cu aceeași importanță ca industria farmaceutică și cea a producerii armamentului… și astea din urmă omoară mult mai mulți oameni decât țigara!… și pentru cei care vă dați mari că știți: în restaurantele și barurile care își permit din punct de vedere financiar sunt amenajate locuri pentru fumători… adicătelea: se bea, se mănâncă și se fumează în incinta localului!

Vai, ce deontologi și europeni suntem!!!! NU o mai poți scoate de atâția oameni de bine! Unde dracu erați toți aceștia, care salutați legea antifumat, când „aleşii votaţi” au căutat şi caută încă, cu disperare, ca prin toate metodele, măsurile economice şi juridice să ducă la înfometare, la analfabetizare… la distrugerea economiei româneşti, ce-a mai rămas din ea…a şcolii româneşti, a sănătăţii, a culturii, a demnităţii armatei şi onoarei poporului român… În ce hal de umilinţă şi de degradare mai poate fi adus acest popor…

Oamenii mor pe unde apucă, învăţământul e distrus şi… noi facem, ce?… ne împiedicăm de fumat și de amărâta de țigară???!!! … Românii mor decimaţi de boli, distrugem spitale şi şcoli şi nouă ne trebuie… ce?????… lege antifumat, ca să se ducă dracului toți fumătorii, că doar ei au distrus sistemul de sănătate, au declasificat spitalele și s-au închis spitalele!!!…

Se legiferează legi care sunt pe placul unuia sau altuia şi care duc la distrugerea poporului român, care nu țin cont de implicaţiile sociale, cum ar fi: Legea Educaţiei, Legea pensiilor, Legea unică a salarizării, etc… Ce altă lege mai populistă și mai justă se putea legifera în campania electorală, decât legea antifumat??!!!… că doar de afumat creierii votanților se ocupă și se vor ocupa ei, cum naibilui să le mai permită ”golanilor” de fumători să le ia ”Pâinea de la gură”?!…

Sistemul românesc de sănătate a fost distrus bucată cu bucată, spital cu spital, medic cu medic, asistentă cu asistentă… un om sănătos mintal nu poate pricepe cum au putut să bage în comă un sistem de sănătate, care să ne fie cu iertare, este vital în orice societate modernă sau… sălbatică, cum este a noastră… Sistemul de învăţământ românesc de asemenea a fost pus pe butuci… Dar, pus de cine? De neisprăviţii, care nu ştiu să dea două răspunsuri la o conferinţă de presă… sau de indivizi care nu pot să probeze pregătirea profesională, dar… care conduc, culmea!… crema intelectualităţii româneşti, oamenii care asigură viitorul acestui popor…

Și poporul ce a făcut sau ce face ca de fiecare dată???!!! A ridicat și ridică din umeri și s-au înghesuit ca idioții să se încurce în detalii… luați d-aci legea antifumat să vă spargeți capul cu ea, iar noi, băieții deștepți, avem alte lucruri de făcut ca să vă omorâm unul câte unul și pe cei care ați mai rămas încă p-aici!…

… Și ce mai facem noi, așa-zisa societate civilă?!… Ne împiedicăm de o amărâtă de țigară, afirmăm că ne sufocă și ne irită fumul de țigară, dar nu ne fac rău nici noile taxe și impozite și nici noul cod fiscal, care, atenție! E nou in fiecare zi, pentru că în fiecare zi se găsește un băiat ”jmecher și diștept” care mai schimbă una, alta…

Doamnelor și domnilor, sunt de acord să nu se fumeze în instituțiile publice, dar pe domeniul privat… lăsați patronul să opteze ce tip de clientele vrea… sunt banii lui, investiția lui și viitorul lui… nu sunt banii și investiția statului… de investițiile statului s-a ales deja praful și pulberea, au rămas doar datorii imense… și lucruri prost făcute!

Doamnelor și domnilor nu vă obligă nimeni să intrați într-un loc unde toată lumea ”duhănește” țigări!… legea e proastă și super restrictivă!!!… ca și cei care ne conduc!!!

Doamnelor și Domnilor, cu respect, vă prezint condoleanțele mele, pentru distrugerea Educaţiei, Sănătății,  Protecției sociale, a Muncii și a Pensiilor!

Trăiască Legea Antifumat, care ne va rezolva absolut toate problemele existențiale și ne va pune pâinea  pe masă!

Liliana Manea

 

24 Comments

 1. Wavatar AlinaNetu spune:

  Pe mine personal violenta asta verbala (a autorului) ma amuza teribil si mor de ras cum ipocritul striga sus si tare “ipocrize,ipocrizie,ipocrizie.Prietene…de acord cu tine ca sunt multe aspecte ce trebuiesc puse la punct in tarisoara asta de rahat dar incearca sa fii mai realist.Daca tot e multa poluare in admosfera, gunoaie la tot pasul, chimicale in mancare etc…ce de dracului(aici vb pe limba ta) ar trebui sa-mi poluez plamanii si mai mult?De ce dracului sunt eu obligata sa respir fumul tau de tigare?De ce?Aaaaa inteleg , doar pt ca tu ai un viciu si ai dreptul sa faci ce vrei cu corpul tau nu?Egoism pana la cer si inapoi…te-as da cu capul de asfalt pana-ti vine mintea la loc.Niciodata un fumator nu m-a intrebat daca se poate fuma langa mine…oameni egoisti pe care-i doare fix in dos de cel de langa ei.Eu ma duc la restaurant sa mananc nu sa inspir aerul vostru de boala…sa va stea tigarile-n gat si sa fumati pana va ia ala cu coasa dar la voi pe balcon nu la nasul meu de nefumator..O ZI BUNA!

  • Wavatar admin spune:

   D-ra Alina,ipocritul este de fapt, o ”ipocrită”.Nu am nici un interes să intru în polemică cu d-voastră.Faptul ca aceasta este o lege proastă si restrictivă, precum multe altele care ne afectează pe toți, laolaltă, fie că suntem fumători sau nefumători, nu are nimic de a face cu respectarea dreptului omului. Pot fi localuri pentru fumători și pentru nefumători. Cine v-ar obliga să intrați într-o încăpere unde se fumează. Și fumătorul și nefumătorul trebuie să aibă drepturi egale.
   Orice persoană din lumea asta are un viciu, recunoscut sau nu, și de obicei taxele și accizele pentru alcool și tutun sunt cele mai mari. Barurile, cafenele, cluburile, discotecile, au de obicei o clientelă majoritară din categoria celor care fumează.Ei sunt dispuși să plătească pentru viciile lor. Păi, să-i lăsăm să-și plătească viciul, că doar nu plătesc din buzunarul nostru!
   Ipocrizie este faptul că românul este ”dat dracului” când trebuie să se certe și să arate că el se pricepe la tot… Din acest motiv, niciodată nu vom vedea pădurea de copaci, și cei care ne conduc vor miza la infinit pe asta. Ne aruncă o porcărie precum legea asta antifumat și ei, cu siguranță că ne pregătesc ceva care ”ne va arde și ne va afuma” pe toți.

   Vă doresc o zi frumoasă, fără energie negativă!

   • Wavatar Carpati spune:

    Libertatea de a fuma tutun nu este un drept, așa că fumatul poate fi supus unor restricții. Mai ales că este un viciu care deranjează și afectează sănătatea nefumătorilor dar și pentru că majoritatea oamenilor nu fumează. (fumătorii reprezintă aproximativ 27% din populația României http://ec.europa.eu/…/05062015_27_dintre_romani_fumeaza…)
    Problema cu viciul acesta este că nu te afectează doar pe tine, fumătorul. Fumul este cel care deranjează. Îmi aduc aminte de vremea când fumam Carpați. Mie îmi plăcea enorm, însă celorlalți FUMĂTORI din bar, nu. Nu de puține ori se găsea câte unul care să-mi zică să sting țigara și să fumez de la el…cică țigările mele Carpați erau împuțite.
    Pentru nefumător, orice fel de țigară este o țigară împuțită. Cum te poți bucura de viciul tău când știi că cel de lângă tine suferă din cauza asta?!
    Localuri doar pentru fumători sau nefumători? Nu se poate pune “doar pentru fumatori/nefumători” pentru că altfel ar fi discriminare. Pe același principiu ar putea fi înființate localuri doar pentru blonzi, doar pentru unguri sau doar pentru cei cu două amante. Serviciile sunt publice, deci trebuie să poată fi accesate de oricine.
    În localitatea în care locuiesc sunt doar două cofetării și vreo 3 restaurante. În toate se fumează, inclusiv in cele 2 cofetării. Să-mi deschid propria cofetărie sau restaurant?

   • Wavatar ela0819 spune:

    daca s-ar fuma doar in baruri si discoteci, ar fi o treaba. numai ca lucrurile nu stau asa. nu pot iesi in oras seara, de exemplu,sa iau cina cu prietenele pt ca la intoarcere sunt imbibata cu miros de fum, iar acasa ma asteapta doi copii mici care au impresia ca eu am fumat. dar nici asta n-ar fi o problema…gatesc acasa, imi invit musafirii. dar treaba tot sta de-a-ndoaselea: nici la amiaza nu pot iesi cu copiii sa mancam in oras pt ca peste tot se fumeaza si la fumatori si la nefumatori. si daca as suna la opc sau mai stiu eu unde, e clar ca urmatoarea data tb sa mananc in alta parte daca nu vreau sa am parte de vreo surpriza in mancare. asa ca ma bucur de legea asta…sunt convinsa ca nu o sa se aplice peste tot, dar sper ca macar la pranz, ziua-n amiaza mare, sa pot manca linistita in oras fara sa plec imbibata cu fum de tigara. si da, sunt lipsuri mari si in alte domenii, dar macar in astea mici si neinsemnate sa se mai miste ceva…cine vrea sa fumeze, sa fumeze in casa lui, nu in spatiile publice inchise.

  • Wavatar lucs2003 spune:

   Auzi tu duduie ipocrita, si eu am un viciu, imi place sa umblu gol pusca…. dar o fac doar la mine acasa. Ce ar fi ca eu, in virtutea drepturilor despre care baigui as umbla asa pe strada?
   Si sunt multi asemeni mie.

   De undeva trebuia sa se inceapa. Si eu salut acest inceput. Si am inceput sa ies in oras. Si sper sa o fac mai des ca altadata. Si ma bucur nespus ca la intoarcere acasa nu put ca o scrumiera. Si in virtutea egoismului despre care spui, ma doare in dos de cei care pentru un viciu stau afara, de fapt le raspund durerii pe care oa veau ei vis-a-vis de mine, cand se fuma in spatii inchise.

 2. Wavatar robert_szekely2005 spune:

  Nu-mi vine sa citesc un articol care incepe cu RAHAT!! RAHAT!! RAHAT!! Si mai vorbim de o tara civilizata..

 3. Wavatar crisa0703 spune:

  TOTAL DE ACORD cu ceea ce ai spus. Total!!!

 4. Wavatar Vladx spune:

  Ma amuzati voi astia care credeti ca legile se dau dupa cata mana are guvernul. Si, daca s-a dat o lege, acum trebuie asteptat pana se reincarca mana ca sa se dea alte legi, si rezolve alte probleme.

  Dar viata reala nu functioneaza asa. In viata reala, legea anti-fumat este o lege care trebuia sa se dea, pana la urma, si s-a dat. Sunt si alte probleme mai mari? Da desigur. Asta inseamna ca sa le ignoram pe cele mici> Absolut deloc.

  Poate ar fi o idee ca fumatorii ca tine sa fie un pic mai barbati, si sa nu mai sufere in halul asta degeaba, de parca li s-a interzis dreptul la a respira aer

 5. Wavatar tenegrea spune:

  Cat de frustrat trebuie sa fii sa scrii un asemenea articol? Hai sa nu mai facem nicio schimbare….de ce sa incepem de undeva daca nu putem schimba totul sa fie dintr-o data “ca afara”?

 6. Wavatar Raa spune:

  Cu scuzele de rigoare pentru limbajul folosit insa trebuie sa fii cel putin cretina daca crezi ceea ce ai scris in articolul asta.

  • Wavatar admin spune:

   Atunci, vă rog frumos să primiți cu respect din partea mea condoleanțe pentru distrugerea Educaţiei, Sănătății, Protecției sociale, a Muncii și a Pensiilor prin legi proaste și ineficiente, și că asta vi se pare normal! Dacă este totul roz și frumos în țara asta și doar eu sunt cretină, și denigrez, încercați să priviți la știri și în jurul dumneavoastră!
   Mă repet, nu este vorba de legea anti-fumat, mi-e silă de legile proaste și complicate care se modifică imediat ce sunt date! Și da, sunt frustrată că plătesc prin taxele și impozitele pe care le achit statului român, salariile unor incompetenți!

 7. Wavatar admin spune:

  Dacă așa vă descărcați, vă eliberați, înjurați vă rog! Dar, nu eu sunt sursa problemelor d-voastră și pe mine chiar mă doare în cot de legea anti-fumat! Sunt alte probleme mult mai grave în viața asta decât o amărâtă de țigară.Probabil,nici oamenii ăia din clubul Colectiv nu mureau, dacă nu fumau…trist, foarte trist.Dar, ăștia suntem noi!
  Cu respect, succes la înjurat!

 8. Wavatar admin spune:

  Și încă ceva, dacă eram o ipocrită, mesajele cu injurii la adresa mea nu mai apăreau!

 9. Wavatar hannatas spune:

  Cine se spune ca fumatul polueaza si ca dauneaza celor de langa fumatori sa se gandeasca la urmatoarele:

  1. Fumul de tigara este infim comparat cu ce scoate o soba de la tara ca parti pe milion in atmosfera.. .poluatul cu tigara mai degraba este al acelora care arunca unde nu trebuie chistocul…sunt destui, sunt in propria categorie de boi/vaci.

  2. Daca ti se pare ca fumatul dauneaza sanatatii tale, tu fiind nefumator atunci foloseste-ti drepturile si mergi intr-un restaurant unde nu se fumeaza iar afara pur si simplu ocoleste. Nu cred ca sunt fumatori care te urmaresc doar ca sa iti fure tie oxigenul.

  3. Daca tot vorbim de vicii atunci sa vorbim de toti cretinii care merg cu masina la munca doar 1 si masina.
  Ia de acolo poluare … incearca sa compari cate tigari fumate pasiv ai inspirat verus cata poluare primesti de la acele masini / cata poluare faci fiind unu din acei stimati cu masina.

  Vrei un viitor mai bun ? lasa tigara … nu aia e problema nici a ta nici a celui cu viciu .. mergi pe bicicleta, foloseste transportul in comun si daca ai si bani sa te lauzi atunci ia un hibrid/ full electric si mai discutam.

 10. Wavatar davemirra spune:

  “lăsați patronul să opteze ce tip de clientele vrea… sunt banii lui, investiția lui și viitorul lui”

  Cu asta ai spus tot in articolul asta.

  Imi pare rau ca te jignesc, dar nu am vazut femeie mai frustrata (fumatoare presupun) si cu un nivel de inteligenta atat de scazut care nu are in putinta sa vada “the big picture”. Ar trebui sa te gandesti ca majoritatea cetatenilor Romaniei sunt nefumatori, si pe langa asta, chiar deranjati ca sunt obligati sa respire acelasi aer care este respirat de cei care cu buna credinta accepta si realizeaza (sau nu prea), ca tutunul dauneaza grav sanatatii. Cu alte cuvinte, daca unii sunt de acord sa isi innegreasca plamanii, nu are trebui supusi toti oamenii catre acelasi viciu.

  Pe intelesul tau (daca esti si soferita), daca 25% din oameni vor sa treaca pe rosu la semafor, nu trebuie sa ii lasi sa faca asta in detrimentul celorlalti 75% care trec legal, pe verde.

  Suficiente analogii, poate reusesti sa clarifici ce ai vrut sa spui cu citatul de mai sus?
  Adica, patronul trebuie sa isi trateze clientii cum vrea ca e afacerea lui sau cum? Banuiesc ca stii ca ai spus o prostie. Daca ti-ar pune nu stiu ce cancerigen prin mancare (ca deh e afacerea luni pune ce vrea), oare nu ai tipa in gura mare “OPC”.

  In fine, nu ma intelege gresit, nu asta e problema principala a Romaniei, dar orice mediu mai putin poluat la care sunt supus are un thumbs up de la mine 🙂

  • Wavatar admin spune:

   Pe înțelesul tău, dacă un patron de bar, club sau ce o avea el, optează ca localul lui se adresează fumătorului sau nefumătorului, să poată să o facă. Drepturile sunt aceleași pentru fiecare, indiferent ce opțiune are… repet legea anti-fumat mă lasă rece. Trăiesc și cu ea și fără ea, lucrurile importante din viața mea nu se rezumă doar la țigară și fumul de țigară!
   Și încă ceva, nu sunt frustrată, nu am de ce… pur și simplu îmi apăr un drept al meu, ca și tine. Eu în restaurantul meu am dreptul să fac club pentru fumători și pun toate însemnele necesare, ca nu cumva din greșeală să intre vreun nefumător și să se îmbolnăvească. De ce nu îmi permite legea? Acel restaurant este făcut din banii mei, cu munca mea, plătesc taxe și impozite. Dacă restaurantul este gol cine îmi plătește salariații???
   Știu că nu interesează pe alții, dar pe mine sigur mă interesează de afacerea mea, așa cum este ea, bună sau rea.
   Ce nu înțeleg este faptul că atunci când sistemul de sănătate și învățământ au fost distruse, când taxele și impozitele au fost mărite mai mult decât putem duce, iacă, nu a mai sărit nimeni să țipe și să înjure… adică, ”ciocul mic și joc de glezne” cum se spune în argou. Atunci nu era vorba despre drepturile voastre și ale copiilor voștri încălcate? Ipocrita și frustrata nu sunt eu, priviți-vă bine în oglindă!

 11. Wavatar Sorin.Serban spune:

  Total de acord. Nu inteleg cum ai strans audienta asta plina de tampiti… E unu mai sus caruia cica “nu ii vine sa citeasca un articol care incepe cu “RAHAT,RAHAT,RAHAT””….AlinaNetu aia, prima de apare in comentarii, habar n-are ce-i aia o “tigare”…Asta e nivelu’… Imi pare rau ca mai sunt oameni care au creier si care, atunci cand isi spun ideile, sunt, evident, asaltati cu injurii si coaie de internet (de genu’:”te-as dat cu capul de asfalt pana-ti vine mintea la loc.”).

 12. Wavatar davemirra spune:

  Eu cred de fapt ca adevaratul serviciu cu aceasta lege este adus fumatorilor. Ceea ce vreau sa spun e ca acum nu trebuie sa mai stea intr-o incapere unde 90% din aer respirat este compus din nicotina 🙂
  Nefumatorii in general se mai feresc, dar fumatorii doar stau in incaperi, cluburi sau cum vrei sa le numesti, nearisite, neoxigenate. Si mai spui ca trebuie sa aibe un drept?! Nu este nevoie de drept, ce spun este ca este nevoie de educatie, educatie ca cei care cer un drept sa fie apti si in cunostinta de cauza fara ai afecta pe ceilalti. Daca eu te-as jigni, nu inseamna ca am un drept, ci inseamna ca nu am respect si incalc libertatea altei persoane. A avea dreptul sa faci trebuie sa existe intr-o democratie, dar doar atata timp cat alte persoane nu sunt afectate.

  Cat despre invatamant si sanatate, nu spun ca sunt distruse, dar hai sa nu comparam mere cu pere.

  • Wavatar Sorin.Serban spune:

   Doctrina aia pe care ai debitat-o tu nu e democratie, e libertanianism.

   Si ea nu compara merele cu perele… Ea vrea de fapt sa demonstreze ca preocuparea principala sta in cum arata marul, nu ce are marul inauntru, ca sa-ti pastrez metafora asta mestecata de majoritatea necitita care vrea sa para citita… E chiar asa greu de inteles?

   • Wavatar davemirra spune:

    Sorin Serban, cred ca te aflii putin pe langa subiect.

    Ca sa clarific, in primul rand nu am vorbit de doctrine, ci doar ca ne aflam intr-o democratie unde drepturile tuturor trebuie respectate. Ce treaba are libertanianismul cu toate astea?

    Ba chiar compara mere cu pere.
    Distinctia este in ultimul paragraf.
    Ca sa fiu mai clar, despre mar dezbatem aici daca e bun sau prost. Si cred ca majoritatea sunt in stare sa inteleaga ca legea apara drepturile cetatenilor, si nu discrimineaza in niciun fel.
    Perele sunt la ce se face relevanta. Sistemul de invatamant, sanatate. Sa fie clar, discutam o problema prin dezbatere nu prin perspectiva altor probleme.

 13. Wavatar pnClaudiu spune:

  Poate in alte tari legea asta a fost data in scopul civilizarii, dar la noi s-a dat pentru a mai scoate niste bani. Cum? Prin cresterea cu vreo 50% a lichidelor pentru tigarile electronice, bani care se duc in totalitate la stat, ceea ce inseamna un imens profit. Pe de alta parte, fetele noastre suporta sa se imputa cu niste grasi transpirati pentru 2 beri si o tura cu masina, in schimb nu suporta fumul de tigara. Poate nu suntem cei mai prosti, dar la ipocrizie si furat, nimeni nu ne intrece.

 14. Wavatar Stelian Damov spune:

  Vai, ce „adunătură de tâmpiți”! Am descoperit acest săptămânal de informație, analiză și afaceri, pentru că un prieten de-al meu a dat share pe fb acestui articol. După ce am citit cam jumătate de articol (mă scuzi că nu am putut duce mai mult) am dorit să îți pun o singură întrebare: de ce nu îți verși frustrările pe un blog personal? Ceea ce faci nu are nicio legătură cu jurnalismul. Probabil că nu ai niciun argument pro.
  Fotografia este, de asemenea, foarte „inspirată”. Este problema ta dacă fumezi sau nu, dar felul în care te exprimi lasă mai degrabă senzația că ești în sevraj, ceea ce înseamnă că te afli pe un drum bun. 🙂
  Este amuzant că legea antifumat naște atâtea pasiuni în 2016. Dar din partea unui jurnalist mă așteptam la ceva mai mult, sincer. Ceea ce faci tu seamănă cu dorința de a face caca în ventilator. Zău, nu așa face o domană/domnișoară.
  Decât să fii nervoasă pe faptul că fumătorii au din ce în ce mai puține opțiuni, mai bine te-ai lăsa de fumat. Pe cuvânt că sunt numai avantaje! Asta ți-o spun eu, care m-am lăsat de fumat după 25 de ani și la momentul deciziei cruciale fumam 3 pachete pe zi. Crede-mă, e cool să fii nefumător, iar cafeaua chiar are gust! 😉

  • Wavatar admin spune:

   Stimate domn Stelian Damov, să clarificăm. Niciodată nu am avut pretenția că sunt jurnalist (sună pretențios), nu am studiile necesare în jurnalism ca să îmi arog titlul acesta… profesia mea este cu totul alta, nu are importanță. Toți aveți impresia greșită că acest articol a luat naștere din frustrările unui fumător. Nu simt frustrare, ci doar lehamite, când văd cât de tari sunt românii la înjurat în spațiul virtual, și cât de pisicuțe blânde și nevinovate sunt în viața reală, unde acțiunile lor contează.
   Nici măcar nu aveți habar dacă fumez sau nu, dar aveți impresia că articolul care menționează ”amărâta de țigară” este al uneia despre care aveți senzația că este în sevraj… chiar atât ați văzut? nașpa!
   Dacă eram ca d-voastră, comentariul pe care l-ați pus la acest articol nu mai exista, pentru simplul fapt că atacați o persoană, care nu v-a atacat personal pe d-voastră, sau pe vreun alt cititor, în nici un fel, dar considerați că dacă sunteți bărbat și v-ați lăsat de fumat, trebuie să vă arătați ”bărbăția”. Ok, dar un om educat, rațional și mai deștept decât ”adunătura de tâmpiți” de aici, nu se năpustea să mă atace pe mine.. putea să își susțină punctul de vedere privind fumatul. Și la final, pentru informarea d-voastră corectă, sunt una dintre acele persoane care de-a lungul vieții a avut probleme grave de sănătate, incompatibile cu fumatul… nu mai aruncați cu piatra,în necunoștință de cauză. Chiar știu ce gust are cafeaua fără țigară!
   P.S. Așa cum spuneau și cațavencii ”Fumatul e un subiect foarte controversat. Dacă nu s-ar fi inventat Internetul, multă cerneală ar fi curs pe această temă. Ca să vă faceți o idee, de data asta Lucian Mîndruță și Moise Guran n-au căzut de acord decât parțial. Doar Traian Băsescu a reușit să dezbine la fel de mulți oameni.”
   și acesta e link-ul către articol, poate acela vă place http://www.catavencii.ro/trei-chestii-ciudate-despre-interzicerea-fumatului-baruri/

 15. Wavatar francescototti spune:

  Ma bucur ca am citit articolul deaorece arata frustarea voastra ca fumatori si sper ca toti fumatorii sa se simta la fel!
  Ca avem drepturi nu avem drepturi…e saracie…este o decizie care va ataca pe voi si acest lucru ma bucura foarte tare!
  Daca mai ai si alte frustrari, te rog, mai scrie un articol, sigur noi te vom citi!
  Pace!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page