Editoriale, People-Passion-Performance — august 7, 2013 at 20:02

Mai devreme sau mai târziu Basarabia se va uni cu România

by

basarabiaUnirea Basarabiei cu România este un proiect care poate constitui o mobilizare strategică pentru toţi românii, în efortul de regăsire a identităţii naţionale şi progresului…pe acest proiect se poate construi ,solid, o strategie de integrare a tuturor românilor în Uniunea Europeană

Mai devreme sau mai târziu Basarabia se va uni cu România chiar în ciuda opoziției  “românilor” de pe ambele maluri ale Prutului. Este antinațional să-ți blamezi conaționalii care militează pentru unire. Idealul de veacuri al românilor UNIREA nu trebuie pângărită de spirite mărunte, ignorante și cârtitoare.

Vreo doi trei cârtitori fără valoare, fără identitate și-au făcut un scop din a denigra voluntarii și campania noastră… ce e grav însă este că anumiți oficiali nu au răspuns campaniei noastre din acest motiv…alții au dat înapoi… se va face dreptate… avem de partea noastră o idee și o cauză, Unirea…

Le promitem celor care mă contestă, care ne contestă , care contestă solidaritatea noastră cu românii din Basarabia, că dacă drepturile lor de români vor fi încălcate, așa cum sunt încălcate drepturile românilor basarabeni, vom avea aceieași atitudine și vom lupta pentru drepturile lor, înclusiv dreptul de a nu fi de acord cu noi…

Avem de partea nostră forța vieții, impactul acțiunilor reflectate în fotografii, în mintea și sufletul oamenilor…

Bucurie speranţă şi viitor acestei ţări… toate acțiunile voluntarilor  călărășeni au avut de partea lor energia bucuriei și speranței pentru Unire.

Să fii român nu e puțin lucru!

 Azi ne stă din nou în putere să ne  scriem singuri istoria, să  aducem iar în actualitate o  perspectiva istorică asupra judecății contemporanilor.

Nu avem dreptul să-i abandonăm pe românii care vor să aibă un destin comun cu noi,

Ca stat membru al Uniunii Europene avem obligația să sprijinim prin toate mijloacele procesul de integrare europeană al Republicii Moldova.

Românii din ambele părți ale Prutului își merită destinul european, iar pentru asta trebuie să direcționăm inteligent energiile poporului.

Noi românii trebuie să facem din problema revenirii României la statul antebelic o prioritate absolută.

Nelu Bălașa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.