Comunicate de presă — ianuarie 25, 2017 at 20:33

Magiunul de prune Topoloveni reprezintă România la San Francisco

by

topoloveniSonimpex Topoloveni deschide seria evenimentelor de promovare a României şi a tradiţiei gastronomice româneşti în anul 2017 la Winter Fancy Food San Franciso, eveniment la care prezintă consumatorilor americani minunatul Magiun din prune Topoloveni. Drumul Magiunului din prune în lume ajunge pentru a doua oară consecutiv la această expoziţie internaţională dedicată alimentelor de calitate din toată lumea, ca parte a programului de promovare  pe fonduri europene “I love European Fine Food” accesat de Sonimpex Topoloveni în anul 2014 şi implementat de societatea Economotechniki Greece.

topoloveni San Francisco 1Gustul deosebit şi calităţile nutritive unice au impus Magiunul de prune Topoloveni drept un aliment funcţional deosebit şi la ediţiile Fancy Food din vară, consumatorii americani fiind impresionaţi de savoarea şi consistenţa acestui produs tradiţional românesc realizat dintr-un singur ingredient- prune proaspete. Toate aceste calităţi, recunoscute şi prin certificarea Indicaţie Geografică Protejată, premierea cu două stele de aur la Internaţional Taste and Quality Institute Bruxelles şi o stea de aur la Great Taste Marea Britanie au demonstrat încă o dată că românii sunt un popor cu tradiţie şi istorie, care respectă moştenirea culturală şi gastronomică lăsată de înaintaşi.

Suntem mândri că am putut pune din nou România pe harta ţărilor cu tradiţie culinară, cu alimente autentice şi unice în lume care se pot remarca prin gust şi calitate pe orice continent, la orice eveniment internaţional care reuneşte cei mai buni producători şi cele mai bune produse alimentare de pe glob. Aceasta este încă o dovadă că gustul bun şi natural depăşeşte orice fel de bariere, susţine dna Bibiana Stanciulov, director general Sonimpex Topoloveni.

topoloveni San Francisco 2Winter Fancy Food este un eveniment internaţional dedicat produselor alimentare deosebite şi specialităţilor din fiecare ţară. Expoziţia îşi propune să ofere o experienţă culinară unică prin care să încânte vizitatorii nu doar vizual sau gustativ ci şi emoţional, dar în acelaşi timp să educe consumatorii cu privire la hrana naturală şi sănătoasă din toate colţurile lumii.

Winter Fancy Food a avut loc în perioada 22-24 ianuarie la Moscone Centre în San Francisco şi reuneşte peste 1400 de expozanţi din toată lumea. Magiunul din prune Topoloveni este singurul produs românesc expus la acest târg prin programul „I love European Fine Food”. Acesta este  al doilea program de promovare pe bani europeni accesat de producătorul român Sonimpex Topoloveni, după ‘Eureka: Descoperiţi comorile Europei’ care s-a derulat în perioada 2013-2016 pe pieţele din Norvegia, Elveţia şi Rusia. Acest al doilea program se desfăşoară în perioada 2014-2017 şi promovează autenticul Magiun din prune Topoloveni pe pieţele din America de Nord şi Orientul Mijlociu.

Sonimpex Topoloveni, cu Magiunurile Topoloveni de prune, măr, struguri sau dovleac și toată gama Topoloveana de zacuște, bulion de roșii și dulcețuri are onoarea să fie Furnizor al Casei Regale a României. Magiunul de prune Topoloveni este multiplu premiat “Superior Taste Award” de către Institutul Internațional pentru Gust și Calitate Bruxelles, premiat Great Taste Marea Britanie. De-a lungul timpului, Magiunul de prune Topoloveni a obținut certificări multiple, cum ar fi Cod Operator NATO, certificat Kosher sau certificat HALAL. În domeniul calității nutriționale deosebite, s-a efectuat un studiu clinic la Institutul Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice N.C.Paulescu, ale cărui concluzii arată că “Magiunul de prune Topoloveni poate face parte din dieta pacientului cu diabet zaharat, respectând indicațiile medicului curant”.  Magiunul de prune Topoloveni este un produs 100% românesc, 100% natural, fără zahăr adăugat, fără E-uri, fără conservanți, fără gluten.

topoloveni San Franciso 3Dulceața Topoloveana este premiată pentru gust și calitate atât de către International Taste and Quality Institute- cu stele de aur, cât și de Monde Selection-  cu medalii de argint și bronz. Toată gama de produse reprezintă alimente funcționale, fiind 100% naturale, fără zahăr adăugat.

Mai multe informații despre Magiunul de prune Topoloveni și produsele Topoloveana găsiți pe http://www.magiun-sonimpex.ro și pe pagina oficială de Facebook “Magiun de prune Topoloveni”

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.