Educaţie — mai 17, 2015 at 21:36

LUNI INCEPE EVALUAREA NATIONALA 2015 PENTRU CLASA A II-A

by

Elevii claselor a II-a participa luni, 18 mai, la primul examen important din viata lor: Evaluarea Nationala 2015.

evaluare nationala
Evaluarea Nationala 2015 pentru clasa a II-a debuteaza luni cu proba scrisa la limba romana. Subiectele la limba romana au un nivel de dificultate mediu, fiind formulate clar, pe intelesul elevilor si vizeaza evaluarea competentelor de producere a mesajelor scrise si a mesajelor citite.

Testarea se va desfasura in salile in care elevii isi desfasoara activitatea in mod curent, care pot fi adaptate dupa caz si se va desfasura in timpul orelor de curs, in functie de programul fiecarei unitati de invatamant.

Notele obtinute de elevi nu vor fi trecute in catalog, ci doar vizeaza evaluarea competentelor de producere a mesajelor scrise/citite/comunicare.

Evaluarea Nationala la clasa a II-a continua cu proba de matematica, programata miercuri, 20 mai.

In cazul elevilor de clasa a II-a, responsabilitatea administrarii testelor apartine administratorului de test  – invatatorul/institutorul/profesorul pentru invatamantul primar de la clasa.

Lucrarile elevilor vor fi sigilate si evaluate in cadrul unitatilor de invatamant de cadrele didactice care predau in respectivele scoli. In cazul in care numarul de cadre didactice dintr-o unitate de invatamant este insuficient, presedintele Comisiei de organizare si de administrare a EN-2015 din respectiva unitate de invatamant solicita comisiei judetene/a municipiului Bucuresti nominalizarea unor cadre didactice din alte scoli. Inainte de inceperea procesului de evaluare, presedintele din centrul de evaluare are obligatia de a asigura o sesiune de instruire pentru evaluatori.

Fiecare test este evaluat de catre doua cadre didactice, pentru fiecare disciplina in parte, pe baza Caietului cadrului didactic. Baremele de evaluare, precum si alte informatii referitoare la evaluare, sunt cuprinse in Caietul cadrului didactic. Evaluarea fiecarui test se face cu respectarea stricta a baremului si a precizarilor din Caietul cadrului didactic.

Clasa a II-a:
18 mai 2015: Scris – Limba romana
19 mai 2015: Citit – Limba romana / Scris-Citit: Limba romana pentru minoritatile nationale
20 mai 2015: Matematica
21 mai 2015: Scris – Limba materna
22 mai 2015: Citit – Limba materna

Clasa a IV-a:
26 mai 2015: Limba romana
27 mai 2015: Matematica
28 mai 2015: Limba materna

Clasa a VI-a:
2 iunie 2015: Limba si comunicare
3 iunie 2015: Matematica si Stiinte ale naturii

sursa portalinvatamant.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page