Evenimente, Ultimile Știri — octombrie 6, 2015 at 13:00

Lucrările apă/canal abandonate -bagă călărăşenii în spital

by

  Abandonul șanțurilor săpate pe strada Grivița au produs primele victime. Burlacu Elena asistentă medicală la Spitalul Județean Călărași, de 58 ani se deplasa seara pe trotuar venind pe str Alexandru Sahia, către str. Grivița nr 113 la o prietenă.

SAM_1419

‘’Nu era iluminat public și era întuneric. Pe strada Grivița pe trotuare erau săpate gropi adănci de peste 1 metru, neastupate și nesemnalizate. Am evitat câteva dar am căzut într-una. Am strigat disperată după ajutor, și am avut norocul cu o vecină care a auzit…’

Doamna în cauză este internată acum la Ortopedie, operată …plagă deschisă cu fire la piciorul drept.

Are dureri insuportabile. Ne-a rugat să o ajutăm cu date despre firma responsabilă. Este vorba de S.C. Altex SRL Călărași spun angajații acesteia. Nu se știe unde are sediul. La data cercetărilor noastre pe strada Grivița am găsit câțiva lucrători care…așteptau…Nu am găsit vreun șef de lucrări…

Mai încolo pe aceeași stradă o doamnă astupă cu piciorul groapa. Niște salariați au repaus prelungit. Locatarii vorbesc despre șpaga care ar trebui dată salariaţilor lor ca să se astupe gropile abandonate de peste 1 lună. ‘’ Lucrează 2-3 ore pe zi, fără a fi supravegheați sau controlați ne spune o doamnă căreia cu o Wolă i-a rupt streașina casei la intersecția str. Al. Sahia cu Grivița.

Vin zilnic la magazinul alimentar de vizavi să își cumpere alcool… Și fata mea, a cazut într-o groapă dar a scăpat…’’ ne spune doamna foarte revoltată.

Secția Ortopedie din Spitalul Județean este plină cu astfel de operați ca urmare a lucrărilor de canalizare abandonate.

SAM_1422 Este și cazul lui Berea Florentina Iustina de 68 ani, măicuță la mănăstirea Văratic internată la Salonul nr.9 din Ortopedie. ‘’ Mănânc covrigi și mere. Mâncarea din Spital este puțină și nu are nici un gust’’ – spune aceasta.

 ‘’Am căzut ziua, pe lumină într-o groapă pe trotuar pe str. Rahova nr. 109. Veneam de la Kaufland iar gropile nu erau îngrădite. Nu puteam circula pe șosea pentru că erau autovehicule. Am cazut în groapa adâncă de 1,5 metri și am strigat după ajutor cca. 30 minute. Am leșinat în perioada asta de durere. De atunci m-am operat de atunci de 2 ori la picior. Nu mai rezist. Cine răspunde de acest oraș?’’ – întreabă Berea Florentina.

Interviul ne-a fost întrerupt de asistenta Rădulescu care ne-a solicitat să părăsim Spitalul, întrucât accesul și interviurile de presă trebuie aprobate de dl. manager. O asigur că pentru aflarea adevărului voi reveni… Ajuns la fața locului, nici după câteva săptămâni gropile nu sunt semnalizate. Haosul este necontrolat de Poliție, ITM, constructorii sau beneficiarii lucrărilor. Cetățenii sunt revoltați. Până când? – spun aceștia. Vom reveni cu știri.[wzslider autoplay=”true”]

Marian Dorin Pîrloagă

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page