Dezvoltare durabilă, Tehnologii — octombrie 27, 2017 at 18:54

Low Power Smart City: Viitorul este conectat cu tine!

by

Low Power Smart City Italia, a fost prezentă la DIFFERENT CITY SMART CITY – Dezbatere Națională 2017 – 2020  România, cu scopul de a-și prezenta proiectele de dezvoltare inovatoare pentru Smart City. La dezbateri au fost prezenți Andrea Rondini – expert în sisteme integrate și sisteme de securitate avansate, creatorul și dezvoltatorul tehnologiei Power Line, Simone Massimiani – expert în realizarea de proiecte Linux Based și electronică avansată pentru gestionarea de la distanță a sistemelor și Liliana Manea – consultant investiții și expert în comunicare, reprezentant general România Low Power Smart City și LA.C.E – Law, Communication, Enterprise Italy.

low power smart cityLow Power Smart City este o societate italiană care lucrează  în strânsă colaborare cu Universitatea Tor Vergata din Roma, cu  sprijinul ENEA (Institutul Național pentru Tehnologii Noi, Energie și pentru dezvoltare economică durabilă) și al Centrului Național de Cercetare pentru Dezvoltare (CNR), și  dezvoltă tehnologii inovative pentru pentru Smart Light, LPSC Power Line Technology, Energy Router, Internet of Things per Smart City, Smart Metering, modele analitice și predictive pentru studiul poluării aerului, aplicații personalizate per Smartphone.

”Din discuțiile și întâlnirile avute pe parcursul celor două zile de dezbateri, s-a relevat faptul că aplicațiile urbane ale tehnologiei Power Line și ale produselor asociate au fost deosebit de interesante. Astfel, s-au pus bazele unor colaborări de succes cu mai multe administrații publice, și este demn de menționat faptul că primul protocol de colaborare pentru implementarea tehnologiilor Low Power Smart City este în cadrul proiectului Alba Iulia Smart City” a declarat Liliana Manea.

conferinta smart city025Datorită tehnologiei Power Line dezvoltată și optimizată de Low Power Smart City, aceasta se poate aplica și exploata liniile electrice de iluminat public pentru a crea o rețea digitală cu performanțe deosebite și integrare tehnologică excelentă.

Exploatând această tehnologie este posibilă controlarea în mod dinamic a iluminatul public, a avea o diagnoză în timp real, a instala camere inteligente de supraveghere, hot-spot Wi-Fi și senzori de calitatea aerului.

În plus, vor fi evaluate posibilitățile pentru a crea soluții alternative pentru asigurarea securității urbane, chiar și în condițiile în care rețeaua electrică nu poate fi utilizată 24 de ore, cu integrare Hardware și Software.

”Low Power Smart City Italia dorește să coopereze cu administrațiile publice din România și cu instituțiile de învățământ pentru crearea unor parteneriate și implicit a unor noi punți de comunicare smart în domeniul eficienței energetice, cu scopul de a pune la dispoziție cunoștințele și soluțiile noastre în acest domeniu la dispoziția administrației publice locale pentru a  spori calitatea și serviciile pentru cetățeni, făcând orașele cu adevărat inteligente”, a subliniat reprezentantul general România Low Power Smart City și LA.C.E – Law, Communication, Enterprise Italy, Liliana Manea

conferinta smart city023”Low Power Smart City nu dorește să fie doar în tranziție în România, ci vrem să călătorim împreună din prezent către viitor, având ca obiectiv transformarea orașelor din România în adevărate bijuterii între orașele europene inteligente”, a menționat  Andrea Rondini, dezvoltatorul tehnologiei Power Line.

conferinta smart city005Mulțumim organizatorilor Concord Communication, Different Angle Cluster, Fundația Națională a Tinerilor Manageri și în special d-lui Marius Bostan pentru sprijinul și încrederea oferită Low Power Smart City, dar și pentru implicarea și preocuparea reală în domeniul Smart City în România și pentru oferirea cadrului necesar discuțiilor și promovării soluțiilor Smart.

lpsc (1)

Conferința a fost organizată de Concord Communication, Different Angle Cluster, Fundația Națională a Tinerilor Manageri

Partener Principal: Dell EMC

Parteneri Silver: Telekom Romania, Digitax, Low Power Smart City Italia, Green Grup,  Arctos Innovation, TVILIGHT Olanda, Cybernetics International, Aedillia, Synergetics Corporation.

Parteneri: Țucă Zbârcea și Asociații, Intrarom, VMB Partners, Avisso

Parteneri Media: GoodNews, Wall-Street, Capital, Ziare.com, Business24.ro, Economic Zoom, Evenimentul Zilei, OSR, Alba Știri, IT Mania, Suceava News, Argument, Știri din Banat, Softlead, Cloud Mania, Klarmedia, Incomodmedia.ro, Calea Europeană, Pavaza Capaților.

Web-site: https://concordcom.ro/evenimente/smart-city-2/

Facebook eveniment: https://www.facebook.com/Dezbatere-Na%C8%9Bional%C4%83-Smart-City-2017-2020-1927522754157371/?fref=ts

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page