De prin lume adunate — august 4, 2014 at 19:33

Locul dintre cer şi pământ: Gura de Rai – Munţii Bucegi

by

La noi în ţară, oriunde mergi vei descoperi o mulţime de legende şi de locuri pline de mister. Una dintre cele mai populare destinaţii o reprezintă munţii Bucegi, aflaţi la vest de Valea Prahovei. Despre munţii Bucegi, specialiştii spun că sunt un punct energetic foarte puternic, mai puternic decât oricare altul din România, iar Gura de Rai  este unul dintre aceste locuri magice din Muntii Bucegi! Câţi dintre voi ştiu de existenţa acestui loc??… să vedem!!

bucegiÎn munţii Bucegi există o zonă de un kilometru pătrat în care organismul nu oboseşte, iar funcţiile fizico-chimice se revigorează brusc. Specialiştii spun că avem de-a face cu legendarul loc dintre cer şi pământ. În 1999, un institut de cercetări particular din Bucureşti, angajat de o firma străină pentru a studia subteranul unei zone din Bucegi, a găsit ceva care poate fi asimilat cu legendara “Gura de Rai”.

E vorba despre o pantă cu o suprafaţă de aproximativ un kilometru pătrat, unde se manifestă o anomalie magnetică atipică, după cum o definesc specialiştii, zonă care are efecte benefice uluitoare asupra organismului uman. Este, foarte probabil, cea mai ciudată descoperire făcută vreodată în România. În tradiţia populară românească, Gura de Rai este un mediu între cer şi pământ cu un caracter sacru, un drum spre Rai, un loc benefic.

Poziţionare geografică, Gura de Rai este situată pe un picior de munte şi se deschide într-o pajişte înaltă sau un gol de munte. Conform “Mitologiei Române”, cartea lui Romulus Vulcănescu, Gura de Rai este sinonimă cu “plaiul”, iar autorul consideră că acestor zone mirifice li se relevă caracterul sacru şi prin titulatura mitropolitilor români, denumiţi “exarhi ai plaiurilor”. Romulus Vulcănescu subliniază că în zona Gurilor de Rai s-au încuibat cu timpul Nedeiele, sărbători populare şi instituţii complexe etnoculturale săteşti cu implicaţii mitologice. Sabina Ispas, cercetător la Institutul de Etnografie şi Folclor, consideră că termenul de “Gura de Rai” exprimă o realitate simbolică a sacrului şi una metaforică, în poezia populară, ca imagine artistică a atingerii armoniei absolute.

Cu alte cuvinte este vorba doar despre o tradiţie populară, fără o bază în realitatea concretă, palpabilă.

gura de rai1Locul în care organismul nu oboseşte

Acestor date li s-a adăugat însă şi o imagine fizică, concretă, a unei “Guri de Rai”, un loc cu o suprafaţă de aproximativ un kilometru pătrat, care are efecte terapeutice excepţionale asupra organismului uman. În 1999, Institutul particular de cercetare “Terra” a fost angajat de o firmă româno-franceză să studieze o zonă din Bucegi, situată în apropierea Peşterii Ialomicioara. Societatea era interesată de stabilirea detaliilor din subsolul acestei zone şi a oportunităţii de a construi un complex hotelier. La studiu au participat specialişti din mai multe domenii, în special fizicieni şi geofizicieni. Cercetările s-au făcut cu aparatură de geodetecţie.

După mai multe zile de urcat şi coborât pe acele coclauri pentru sondaje, geofizicianul Dumitru Stănică, unul dintre membrii echipei, a descoperit ceva senzaţional în preajma vârfului Doamnei: ajuns într-un anume loc, i-a dispărut oboseală. “Ne-am speriat când ne-a strigat alertat, nu ştiam ce s-a întâmplat. Evident că am privit cu neîncredere fenomenul, la început. În timp însă am constatat, pe propria noastră piele, că el este real. Abia apoi am demarat investigaţiile asupra acestui loc”, spune Vasile Rudan, coordonatorul echipei. Primul stadiu al investigaţiilor a constat în verificarea tuturor versanţilor din zonă. “Am constatat că oricât ai urca, oricât de obosit ai fi după mers, în momentul în care ai ajuns în zona respectivă dispare oboseala, lucru care nu se manifestă pe alţi versanţi. Este vorba de o revigorare a funcţiilor fizico-chimice cu o rapiditate ieşită din comun”, declară Dumitru Stănică.

O anomalie geomagnetică atipică

A două fază a constat în testarea medicală. A fost adus un medic, care a verificat tensiunea fiecărui subiect care urca panta cu “ciudăţenii”. Testele medicale au fost reluate şi pe o altă culme din apropiere, cu o înălţime aproximativ similară. Rezultatele au condus către o singură concluzie: în zona cu pricina, exclusiv, se întâmplă ceva deosebit. Nu numai că ritmul cardiac îşi revine uluitor de repede, deşi urcuşul se face pe o pantă abruptă, dar oamenii în vârstă care au fost supuşi testelor au declarat o stare de bine general când stau în acel loc.

S-a trecut apoi la testarea zonei prin magnetometrie diferenţială, respectiv radiografierea subsolului cu aparate de tip Partington, care pot măsura, printre altele, magnetismul Pământului. Aşa a fost depistată o anomalie magnetică atipică, pe o suprafaţă de aproximativ un kilometru pătrat. “Anomaliile geomagnetice cunoscute de specialiştii din domeniu apar în rupturile de falii, în reflexii ale scoarţei terestre sau în alte asemenea fenomene geologice care se înregistrează într-o formă atipică pe diagrame. Aici e vorba însă despre ceva necunoscut, un profil al diagramelor pe care nici profesorul Stănică, unul dintre cei mai buni geofizicieni de la noi, nu a ştiut să-l interpreteze. În acel moment am făcut legătură cu alt gen de anomalii atipice, pe care le cercetăm de mai mult timp şi care se manifestă printr-o emisie de radiaţii patogene, încă rămase cu o origine necunoscută”, ne-a spus Vasile Rudan.

gura de raiDe la colţii dragonului la reţelele malefice Hartmann

Problema zonelor geopatogene – sau a anomaliilor magnetice atipice malefice – a fost ridicată de Institutul “Terra” cu mai mulţi ani în urmă. Un nod geopatogen înseamnă un loc în care se manifestă fenomene de natură necunoscută care sunt ostile vieţii. Trebuie menţionat însă că existenţa acestor zone “rele” este cunoscută de societatea omenească de foarte mult timp. În China antică, spre exemplu, nimeni nu avea voie să construiască o locuinţa până ce zona nu era testată de specialiştii imperiali, oameni înzestraţi cu capacităţi paranormale, pentru a vedea dacă subsolul are sau nu are “colţii dragonului”. Dacă aceşti “colţi” subpământeni erau detectaţi de funcţionarii imperiali, locul respectiv era etichetat malefic, pe el nu se putea construi nici o casă.

Pornind de la aceeaşi idee, în perioada interbelică, o serie de experienţe dintr-un orăşel din Elveţia au condus la teoria “Reţelelor Hartmann”. Doctorul Ernst Hartmann a observat că şoarecii aflaţi într-o anumită încăpere stăteau grupaţi după direcţia liniilor şi nodurilor unei reţele invizibile. Aceiaşi şoareci se comportau însă normal într-o încăpere diferită. Acest tip de reacţie al animalelor i-a dat de gândit şi astfel a început să studieze fenomenul şi să tragă concluzii interesante. Conform teoriei Hartmann, interiorul scoarţei terestre ascunde reţele longitudinale şi latitudinale malefice. Fenomenul se manifestă însă că atare doar în nodurile de la întretăierea acestor reţele.

Armata este interesată de subiect

“Descoperirea absolut întâmplătoare a zonei benefice din Bucegi, “Gura de Rai” în tradiţie populară, vine să rotunjească ceea ce ştiam până acum despre anomaliile magnetice atipice. În primul rând ne întăreşte ideea că nimic din ceea ce avem lăsat că memorie colectivă prin folclor nu este gratuit, are cel puţin un sâmbure de adevăr”, declară Vasile Rudan.

“Ceea ce am găsit noi în Bucegi are o dispoziţie geografică identică cu cea descrisă în folclor. În al doilea rând, ştim acum ce şi cum să căutăm. Pe diagrame, hărţi ale subsolului, profilele micromagnetice ale zonelor malefice, despre care avem mai multe date, sunt ascuţite, pe când cele ale zonei benefice sunt liniare, aproape drepte. Timp de mai mulţi ani am fost ocupaţi cu alte proiecte de cercetare şi am suspendat investigaţiile din Bucegi, dar intenţionăm să reluăm cercetările şi să facem chiar o demonstraţie publică. Apoi vom lărgi zona investigaţiilor, deoarece avem semnale că asemenea locuri deosebite se mai găsesc, cel puţin în zona Masivului Retezat. Interesant este faptul că din informaţiile de până acum rezultă că fiecărei zone malefice trebuie să îi corespundă, undeva în apropiere, o zona benefică, la o distanţă de cel mult câteva sute de metri. Deocamdată nu vom divulgă locaţia exactă”, spune Rudan.

Acesta mai susţine că, pe tema cercetării anomaliilor magnetice atipice din România, bune sau rele, urmează să apară o carte şi că Ministerul Apărării se arată foarte interesat de acest domeniu. Cercetătorii de la Institutul “Terra” speră să se realizeze, cu concursul Armatei, o hartă a României care să pună în evidenţă aceste zone ieşite din comun.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page