Dezvoltare durabilă, Economie — iulie 10, 2013 at 10:32

Liviu Dragnea: Recensământul reprezintă un argument în plus ca regiunile să fie înfiinţate cât mai rapid

by

liviu dragneaRecensământul reprezintă un argument în plus ca regiunile să fie înfiinţate rapid, a declarat vineri vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice. În opinia acestuia, era normal ca recensământul să genereze controverse, dar nu trebuie să existe pe tema acestuia atât de multe supărări,pentru că România are nevoie de stabilitate.

Potrivit vicepremierului, dincolo de discuțiile despre cvorumul de la referendumul de anul trecut pentru suspendarea președintelui, recensământul conține câteva lucruri „care pun serios pe gânduri” referitor în principal la migrația populației, la mișcările demografice, la depopularea unor regiuni.

„Şi recensământul este un încă un argument în plus pentru ca regiunile să fie înfiinţate cât mai rapid, pentru a putea echilibra şi stabiliza această reţea de dezvoltare de care am mai vorbit. (…) Numai aşa se poate opri migraţia spre centrele dezvoltate şi, pe de altă parte, plecarea din ţară”, a susținut Dragnea.

Acesta a subliniat că, dacă Legea fundamentală va fi modificată prin referendum, proiectul de regionalizare pe care îl coordonează va fi pus a doua zi pe masa Guvernului.

„Dacă nu vom face referendum în acest an, avem o variantă de rezervă în limitele actualei Constituţii care să facă o jumătate de pas, urmând ca cealaltă jumătate de pas să fie făcută anul viitor. Am discutat cu primul-ministru şi a rămas că ne gândim şi analizăm în continuare”, a adăugat Liviu Dragnea.

Sursa: www.agerpres.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page