Politica — iunie 10, 2013 at 17:43

Liviu Dragnea, la Craiova: „Dacă păstrăm actualul sistem, transformăm România într-o ţară de prinţi şi cerşetori”

by

liviu dragnea regionalizareO nouă dezbatere publică cu privire la procesul de regionalizare – descentralizare, organizată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în plan local, a avut loc joi, 6 iunie, la Craiova. Dezbaterea a fost prezidată de viceprim-ministrul Liviu Dragnea şi de oficialii locali.

„Discutăm astăzi (n.r.: 6 iunie) despre ce înseamnă regionalizare şi de ce avem nevoie de regionalizare. Din păcate,în ultimii 23 de ani actualul sistem administrativ a creat o dezvoltare dezechilibrată a acestei ţări – judeţe mai bogate, mai sărace şi foarte sărace. Sunt judeţe în care o mare parte din populaţie nu are acces la minimum de condiţii de civilizaţie, la dezvoltare. Dacă păstrăm actualul sistem, transformăm România într-o ţară de prinţi şi cerşetori. Facem regiuni ca să avem o repartizare echilibrată a resurselor către toţi cetăţenii României”, a declarat viceprim-ministrul Liviu Dragnea, la începutul dezbaterii.

Ministrul dezvoltării regionale şi administrației publice a prezentat rezultatele primelor studii şi analize cu privire la acest proces, partea a doua a dezbaterii fiind rezervată dialogului cu participanții. „Principalele obiective ale regionalizării sunt: asigurarea unui standard minim de trai, descentralizarea competenţelor administrative, simplificarea sistemului administrativ şi reducerea birocraţiei, ridicarea gradului de absorbţie a fondurilor europene, stimularea colaborării şi cooperării.”, a mai spus ministrul dezvoltării regionale.

Dezbaterea de la Craiova este cea de-a doua din seria de consultări organizate de MDRAP în fiecare regiune de dezvoltare. Prima dezbatere s-a desfăşurat în luna mai la Iaşi. dezbaterile în plan local reprezintă una dintre etapele procesului de pregătire a proiectului de regionalizare – descentralizare.

Informații suplimentare cu privire la proces sunt disponibile pe site-ul ministerului, în secțiunea dedicată Regionalizării.

Sursa: www.mdrap.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page