Politica, Politica locala — martie 14, 2017 at 15:38

Liderii PSD,Ciprian Pandea,Roxana Pațurcă împreună cu minstrul sănătății Florian-Dorel Bodog, și Vasile Iliuță PNL perdea de fum peste realitățile Spitalului Județean de Urgență Călărași

by

O fotografie care spune tot despre umilință și ploconire,infatuare și aroganță17327987_1355133347858117_2133373253_n

Un ministru Florian-Dorel Bodog, un senator PSD Roxana Pațurcă, președintele PSD Călărași Ciprian Pandea subsecretar de stat și președintele consiliului județean Călărași Vasile Iliuță, au încercat să ascundă sub preș realitățile  Spitalului Județean de Urgență Călărași.

Pusă la cale pentru a ascunde incompetența liderilor politici locali, de a da o  ”soluție managerială” pentru problemele Spitalului Județean de Urgență Călărași, vizita ministrului sănătății Florian-Dorel Bodog la invitația unei ciudate coaliții Ciprian Pandea, Roxana Pațurcă PSD și Vasile Iliuță, a avut toate atributele unei vizite de lucru ceaușiste.

Umilința și ploconirea în fața șefului de la București, infatuare și aroganță față de concetățeni. Presa partizană și obedientă era înfiorată și pătrunsă de importanța vizitei, cucoanele venite de la coafor și tovarășii cu costumele de sărbătoare.

Lăudătorii nu mai conteneau să spună despre importanța istorică a concubinajului (politic) dintre Roxana Pațurcă și Vasile Iliuță care au mari merite că l-au adus pe ministrul sănătății la Călărși să ne oblojească neputințele.

Ministrul sănătății Florian-Dorel Bodog împreună cu prefectul George Iacob aveau obligația să instituie imediat o comisie de control cu experți din minister, pentru a evalua exact starea realitățile Spitalului Județean de Urgență Călărași și a nominaliza responsabilii pentru această stare de lucru ca și măsurile ce trebuie impuse.

Roxana Pațurcă, Ciprian Pandea și ceilalți activiști PSD, aveau obligația să ceră rapoarte, să facă interpelări, să pună în dezbaterea opiniei publice, să inițieze decizii și să determine acțiuni pentru un partid care are pârghiile puterii în mână, ca să nu se ajungă în situația catastrofală de acum.

În schimb s-au mulțumit cu o perdea de fum, cu o vizită propagandistică și de imagine prin care să ascundă realitățile și să ocolească răspunsurile la întrebările care vin din partea opiniei publice.Backup_of_Backup_of_Backup_of_Backup_of_Backup_of_Backup_of_Backup_of_machta

Întrebare: Dacă au fost mânați de dorința pentru binele călărășenilor de ce la vizită au fost invitați numai politrucii susținători!!!???  De ce nu au fost invitați și Răducu Filipescu senatorul liberal, Iulian Iacomi deputat PSD, măcar de ochii lumii, au și ei mii de voturi în spate. De ce nu au fost invitați reprezentanți de la Casa de Sănătate și alți factori în bunul mers al spitalului!!!???

Conferința de presă a fost un bun prilej de gratulare reciprocă și de de ocolire a răspunsurilor la întrebările incomode, ”de liniștire” a opiniei publice.

După opinia ministrului totul e bine și la vară cald… Ministrul sănătății Florian-Dorel Bodog a declarat despre lucrurile bune, că spitalul e curat și doctorii sunt luptători… praf în ochi.

A ocolit răspunsurile despre neregulile manageriale, despre hemoragia de medici și de personal, despre improvizația, provizoratul și amatorismul managementului, despre faptul că spitalul nu are manager, manager economic, manager de resurse umane, despre contractele dubioase care se fac, despre faptul că lista de dotări nu a fost comunicată în termen util la minister, despre faptul că Didilescu a lăsat baltă spitalul tocmai în perioada contractării serviciilor medicale cu Casa de Sănătate…și altele într –un articol viitor despre conținut…

Este revoltătoare atitudinea colegilor mei în a prezenta numai aspecte fără importanță ale vizitei… dar, asta e numai problema lor de conștiință…

Nelu Bălașa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page