Politica — octombrie 4, 2017 at 13:09

Liderii mondiali s-au adunat la ONU pentru a intensifica investițiile în educație

by

Lumea se confruntă cu o criză educațională alarmantă. Astăzi, 264 milioane de copii și adolescenți nu sunt la școală. Doar 1 din 12 tineri din țările cu venituri mici este pe cale să obțină abilități de nivel secundar. . În pofida unor progrese în ceea ce privește realizarea egalității de gen în țările cele mai sărace din lume, mult mai multe fete decât băieții încă nu au acces la o educație de calitate.

Financing the Future: Education 2030

Financing the Future: Education 2030

Educația este un instrument cheie în atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (SDG) și își propune să asigure un nivel de lider pentru angajamentul politic față de societate, politică și economie a investiției într-un ciclu complet al educației de calitate a copiilor de vârstă fragedă, primară și secundară, cu sporirea mobilizării resurselor interne și o cooperare eficientă în domeniul dezvoltării.

Liderii mondiali s-au angajat în data de 21 septembrie 2017 să facă față crizei educaționale care trage înapoi milioane de copii și amenință dezvoltarea economică, la un eveniment la nivel înalt, de la sediul Organizației Națiunilor Unite din New York, menit să asigure finanțarea acestui scop critic.

“Finanțarea educației este într-adevăr cea mai bună investiție pe care o putem face pentru o lume mai bună și un viitor mai bun”, a subliniat Secretarul General al ONU, António Guterres, în comentariile sale   la evenimentul intitulat “Finanțarea viitorului: Educația 2030”, dezbaterea anuală a Adunării Generale.

“Am început ca profesor. Am văzut acum zeci de ani în școlile și cartierele din Lisabona de ce educația este un drept fundamental al omului, o forță de transformare pentru eradicarea sărăciei, un motor al durabilității și o forță a păcii “, a spus el.

De asemenea, s-a adresat evenimentului Mesagerul pentru Pace al UN, Malala Yousafzai, care a spus că fetele din multe părți ale lumii luptă împotriva sărăciei, războiului și a căsătoriei timpurie pentru a merge la școală.

Malala Yousafzai onu“Avem obiective mari, dar nu vom ajunge la niciunul dintre ele dacă nu educăm fetele”, a spus ea, referindu-se la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, adoptate de statele membre ale ONU în 2015.

Evenimentul – organizat de guverne, de sectorul privat, de societatea civilă și de agențiile ONU – a avut loc pentru a stimula angajamentul politic și investițiile în educația timpurie, primară și secundară.

“Să furnizăm educație tuturor – și nu doar a câtorva copii – este lupta drepturile civile a timpurilor noastre”, a declarat Gordon Brown, reprezentantul special al ONU pentru educația globală.

“Ne confruntăm cu cea mai mare criză a refugiaților de la încheierea celui de-al doilea război mondial și cu educația care primește mai puțin de 2% din ajutorul umanitar, este vital să finanțăm fondurile pentru a oferi o educație copiilor – în special celor rămași și lăsați în spate: copiii refugiați “, a adăugat el.

United Nation

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page