Comunicate de presă — noiembrie 12, 2014 at 11:10

Liceului Dan Mateescu / Eforturile noastre în acest sens se vor face în continuare pentru ca cei 700 de elevi beneficiari ai proiectului să poată învăța în săli noi de clasă anul școlar viitor”-primar Daniel Ștefan Drăgulin.

by

primarPe 10 octombrie a.c., Primăria municipiului Călărași a devenit beneficiara contractului de finanțare al proiectului ”Lucrări de reabilitare, modernizare și dezvoltare a infrastructurii educaționale preuniversitare – Liceul Tehnologic Dan Mateescu Călărași”, prin REGIO, proiect cu o valoare totală de 7.828.782,38 lei, din care 4.221.205,62 lei fonduri europene, 548.756,73 lei fonduri naționale, contribuția bugetului local fiind de doar 84.424,11 lei.

Lucrările de reabilitare ale clădirii Liceului tehnologic Dan Mateescu , clădire în regim P+2 cu 10 săli de clasă, au început în anul 2007, printr-un program al Ministerului Educației Naționale, fiind stopate un an mai târziu. În 2014 a apărut oportunitatea oferită de POR 2007-2013. Proiectul are o durată de implementare de 14 luni, însă se fac eforturi pentru ca anul școlar 2015-2016 să fie deschis de către Liceul Tehnologic ”Dan Mateescu” în clădirea cea nouă. La momentul reluării lucrărilor, procentul global al stadiului fizic al clădirii era de 52,77%.

Astfel, primarul municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin, alături de directorul tehnic al Primăriei Călărași, Marian Gheorghe, și directorul executiv al Direcției Programe și Devoltare Locală, Luminița Trifu, a purtat, săptămâna aceasta, o primă discuție cu reprezentanții constructorului Astalrom SA, dar și cu proiectantul, pentru a putea fi găsite soluții în vederea accelerării lucrărilor.

„Lucrările au fost reluate și de aceea am avut o primă întâlnire cu constructorul și proiectantul pentru a putea găsi împreună soluții în vederea finalizării înainte de termenul din proiect a clădirii Liceului Dan Mateescu. Eforturile noastre în acest sens se vor face în continuare pentru ca cei 700 de elevi beneficiari ai proiectului să poată învăța în săli noi de clasă anul școlar viitor”-primar Daniel Ștefan Drăgulin.

Biroul de presă

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page