Clubul de Excelenţă, Cultură şi Educaţie — octombrie 10, 2013 at 00:35

„Let’s do it Romania!” la Școala Ștefan Vodă

by

lets do itSâmbătă, 28 septembrie 2013, elevii Școlii Gimnaziale Nr.1 Stefan  Vodă , s-au implicat în acțiunea ecologică „Ziua de Curățenie Națională”, în cadrul proiectului „Let’s do it România!”, prin colectarea  de deșeuri din zone poluate ale localității. Dorința de implicare a elevilor și profesorilor din școala noastră a fost demonstrată în cadrul acestui program de voluntariat.

Dimineața la ora 8,30, elevii au fost prezenți în curtea școlii, unde directorul, prof. înv. primar Dincă  Florența și consilierul  educativ  Măncilă  Viorica au repartizat  saci menajeri și mănuși pentru strângerea gunoaielor. Cadrele  didactice, participante  la  proiect,  cu sprijinul Consiliului Local Ștefan Vodă, împreună  cu  grupul  de  elevi  voluntari  s-au mobilizat pentru o bună desfășurare a activității ecologice, conştienți de importanţa  unui mediu curat şi sănătos.

La primele  ore  ale  dimineții   nu  speram  că ne  putem  desfășura  activitatea  dar  soarele  ne-a  zâmbit  și  împreună  cu  numărul  mare de voluntari , elevi  din mediul  preșcolar, primar  si  gimnazial (88 elevi și 9 cadre didactice) a făcut ca  participarea  la campania „Let’s do it Romania!” să se desfășoare în cele mai bune condiții. Cu fiecare sac umplut se putea observa, pe fiecare chip, satisfacția participării la această acțiune de ecologizare. Această stare de spirit i-a determinat pe toți participanții să promită că vor mai lua parte la astfel de activități, unii dintre ei afirmând că își vor convinge și familiile, prietenii, să se implice.

Acest lucru ne-a confirmat că ne-am atins obiectivele stabilite, printre aceste numărându-se sensibilizarea membrilor comunității în care locuim și formarea comportamentelor specifice voluntariatului în rândul elevilor. S-au strâns aproape 47 de saci de gunoi din zonele vizate, aducând un impact pozitiv în rândul cetăţenilor comunei, fapt pe care dorim să-l permanentizăm, pentru a avea o comună  cât mai curată. Un gest pe cât de simplu, pe atât de străin multora dintre noi, trage un semnal de alarmă pentru a conştientiza un număr cât mai mare de cetățeni ai comunei  noastre, că mediul înconjurător nu este un coş de gunoi.

lets do it

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page