Familie, Lifestyle — septembrie 23, 2014 at 11:00

Legume pe care să le congelezi cât mai rapid pentru la iarnă

by

Vine toamna si nimeni nu intra in panica, nici macar vegetarienii. In supermarketuri gasim cate legume si fructe ne dorim, ca si in pietele agroalimentare. Asa ca puneti-va pe congelat cat mai rapid pentru ca la iarna o sa gasim ardei gras la preturi de cca 17 lei pe kilogram, nu ca acum, la maxim 5 lei pe kilogram, cel mai frumos capia cu putinta.

legumeIata ce sa pui la congelator, dar rapid, cat le mai gasesti la piata:

Fasole galbena, grasa. Este geniala daca o tai marunt si o arunci in ciorba, in tocanita.Cumpara 2-3 kilograme, spala pastaile foarte bine, taie-le marunt de tot, cubulete si apoi pune-le in pungi cu fermoar la congelator, asezate una peste alta ca sa ocupi cat mai putin loc.
Iarna, desfaci o punga si scoti cateva cubulete. Le arunci in ciorba, odata cu celelalte legume si o sa vezi aroma adevarata de ciorba sanatoasa si bogata.

Patrunjel, marar si leustean. Le mai gasesti, asa ca grabeste-te. Daca mai gasim patrunjel iarna, cu siguranta nu si leustean. Si nu mai punem la socoteala ca nimic nu se compara cu gustul verdeturilor de gradina.

Fasole verde. Procedeaza ca la fasolea galbena si nu vei regreta. Daca ai un kilogram de fasole verde, o sa poti folosi pentru minim 10-15 ciorbe, cu conditia sa pui cateva cubulete, pentru culoare si aroma.

Ardei capia crud, taiat fideluta sau cubulete. Poti sa adaugi la ciorbe, supe, tocanite, paste cu sos, musaca si nu numai.

Ardei capia sau ardei normal copt si congelat. La iarna, ii scoti de la congelator, ii decongelezi la temperatura camerei si apoi ii incingi in tigaie, cu ulei, sare si putin otet. O nebunie!

Vinete coapte. Coci vinetele, le cureti de coaja si apoi le adaugi in pungi cu zipper. Pungile se gasesc in supermarketuri si la Ikea. Sunt mai scumpe, dar le poti folosi de la un an la altul. Rezista, nu se sparg si lichidul nu se scurge din ele!

Dovlecel crud, taiat in cubulete. Cateva cubulete adaugate in orice supa fac minuni. Si in paste merg de minune, mai ales daca sunteti vegetarieni si vreti un inlocuitor pentru carne. Dovleceii fac toata treaba.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page