Dezvoltare personală, Lifestyle — februarie 7, 2015 at 14:29

Legendă sau doar bun simț? De luat aminte!

by

Intr-o zi la Gandhi a venit o mama cu copilul ei. Toata lumea credea ca o sa ceara ajutor si sprijin pentru ea si copil. Gandhi a fost uimit sa auda cererea femeii, pentru ca era total neasteptata.

gandhiEa i-a cerut sa ii spuna baiatului sa renunte la a manca zahar.

Pe vremea aceea toti il venerau pe Gandhi si tot ce spunea el era luat ca litera de lege. Asa ca femeia stia ca daca marele Gandhi o sa ii spuna asta, copilul va respecta dorinta lui si va renunta sa manance zahar cu lingura.

Gandhi insa i-a spus femeii sa revina peste o saptamana si o sa ii spuna atunci copilului.

A trecut saptamana iar femeia s-a prezentat cu copilul in biroul lui Gandhi. Atunci batranul intelept i-a spus copilului ca e mai bine sa inceteze sa manance zahar, ca nu ii face bine.

Femeia i-a multumit, baiatul probabil ca s-a intristat (legenda nu ne da detalii) dar a promis ca respecta ce i s-a cerut.

Cand sa plece din birou, femeia s-a intors si l-a intrebat in soapta pe Gandhi cum de nu i-a spus de prima data copilului sa nu mai manance dulciuri, ci a trebuit sa astepte o saptamana.

Se spune ca Gandhi i-ar fi spus femeii “Acum o saptamana eu mancam zahar si nu puteam sa spun cuiva sa faca ceea ce eu nu faceam!”

Morala: Nu stiu daca e adevarat sau e doar legenda, dar raspunsul dat de Gandhi mi-a ramas in minte si o sa imi ramana pentru toata viata, mai ales ca il aplic zi de zi in munca mea. Nu putem da sfaturi altora cata vreme noi nu suntem in stare sa ne gestionam proriile ”crize”!…

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page