Dezvoltare durabilă, Economie — aprilie 9, 2013 at 16:35

LED-ul, becul viitorului. Stă aprins 22 de ani!

by

LedulBecurile de tip LED ar putea deveni foarte populare în următorii ani.

Becurile de tip LED nu sunt chiar o noutate în lumea tehnologiei. Au fost prezentate ca fiind o alternativă la corpurile clasice  de iluminat în urmă cu câțiva ani. Au intrat pe piață, însă s-au bucurat de succes doar cele cu putere mică, folosite la veioze, diferite lămpi și pentru lumina ambientală.

Deși era foarte interesant pentru că are un consum foarte mic, LED-ul nu a fost o atracție din cauza prețului foarte mare – aproximativ 100 de dolari costa unul echivalent cu unul clasic e 100W.

Însă se pare că s-au găsit modalități tehnologice de a reduce costurile de producție a becurilor LED și în curând ar putea deveni foarte populare. Compania Lowe a anunțat un bec LED, echivalent a unui corp de iluminat clasic de 100 W, care va costa în jur de 34 de dolari. De asemenea, cele echivalente cu cele de 75 W vor costa aproximativ 25 de dolari, iar cele egale ca putere cu cele de 40W vor fi sub 10 dolari.

Un bec LED echivalent cu unul clasic de 100W consumă cu aproximativ 80% mai puțin. Însă ceea ce e și mai interesant este faptul că un astfel de corp de iluminat are o durată de viață de până la 22 de ani.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page