Cultură şi Educaţie, Educaţie — aprilie 19, 2014 at 21:53

LECTURĂ: CE CĂRȚI TREBUIE SĂ CITEȘTI ÎN VACANȚA DE PAȘTE

by

Indiferent de locul unde ne vom petrece vacanţa de Paşte, noi, iubitorii de lectură, tot ne vom lua în bagaje şi câteva cărţi, aşteptând cu nerăbdare dimineţile lungi, în care vom savura un ceai aromat şi ne vom relaxa cu cele mai noi apariţii editoriale.

Mai jos vă propunem 5 cărți – romane, poezii, biografii, povești – în care vă puteți refugia în această vacanță:

„Autobiografie” de Agatha Christie

agathaCartea, publicată în 1977, la un an de la moartea scriitoarei, a fost scrisă de aceasta pe parcursul a 15 ani. „Ca cititor, ai în faţă 750 de pagini pline de umor şi înţelepciune, într-o ordine aparent cronologică a întâmplărilor ce conturează o existenţă uneori tradiţională, alteori nonconformistă, cu secrete de familie, războaie mondiale, nenumărate călătorii, două căsătorii, pasiunea pentru şofat, meditaţii despre dragoste, maternitate şi timp, privelişti britanice şi orientale şi, bineînţeles, culisele poveştilor poliţiste.”

„Cartea dragostei”  de Bogdan O. Popescu

popescu„Cel mai frumos volum de versuri pe care l-a citit în ultimul deceniu”, a spus Mircea Cărtărescu despre această carte. Poeziile, în întregime lor, sunt multiculturale, domestice, îmbinând basmele arhetipale, orientale sau biblice într-o scriere a zilelor noastre, despre o iubire ieşită din comun şi banale conflicte domestice.

„Marea, dimineața” de Margaret Mazzantini

margaret Chiar dacă este un roman de mici dimensiuni, dar care îţi rămâne întipărit în minte. În centru, se află războiul şi refugiaţii.

„Fericiți cei fericiți” de Yasmina Reza

yasminaEste un roman în care se împletesc poveştile de viaţă şi de dragoste ale mai multor personaje, legate între ele prin fire întortocheate, cu efectul unui carusel amoros, în care se succed cu repeziciune scene conjugale viciate de certuri, minciuni şi infidelităţi, toate ducând spre un eşec final al oricărui cuplu, pe fondul unui spectacol grandios al dezolării umane.

„Prințul poet” de Kathleen McGowan

kathleen Despre această carte revista People scria: „O conspiraţie străveche. O poveste de dragoste tulburătoare. Un mesaj divin… ascuns în văzul tuturor”.

Sursa: zugo.md

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page