Editoriale, People-Passion-Performance — noiembrie 21, 2019 at 15:18

Lectie in invatamant: o scoala smart a fost infiintata in Ciugud (Alba). Copii vor scrie pe table interactive si vor inlocui ghiozdanele cu…tablete  

by

 

 

 

Elevii din comuna Ciugud din Alba Iulia au motive de bucurie, la inceput de an scolar, pentru ca scoala lor a fost modernizata cu cele mai inalte tehnologii. Astfel, daca mii de elevi inca merg la scoli cu toalete in curte, copiii din Ciugud vor invata in prima scoala smart din mediul rural, unde vor beneficia de manuale digitale, catalog electronic, iar in loc de ghiozdan vor veni la scoala cu o…tableta.

Celebra localitate Ciugud a implementat deja o serie de solutii solutii „smart” in comunitate, fiind prima comuna din Romania care are automate de plata pentru taxe si impozite locale montate in fiecare sat, a introdus iluminat inteligent pentru reducerea costurilor, a introdus un sistem inteligent de supraveghere video pentru prevenirea faptelor antisociale, foloseste un autoturism electric in activitatea curenta sau isi asigura electricitatea cu ajutorul unei microcentrale eoliene.

In noua scoala Smart, cei aproximativ 130 de elevi beneficiaza de mijloace inteligente educationale precum manuale digitale, table interactive, biblioteca virtuala, catalog electronic sau o platforma prin care profesorii, elevii si parintii pot interactiona.

De asemenea, o solutie inovatoare este oferita copiilor, care din motive medicale lipsesc de la cursuri, acestia putand sa asiste la ore conectandu-se de acasa la un sistem audio video cu un user si o parola.

 

Mai mult, elevii din Ciugud nu mai sunt obligati sa care un ghiozdan plin cu carti la scoala, ci doar o tableta pe care vor fi incarcate in forma digitala toate manualele si cartile de care au nevoie in procesul educational.

Scoala a beneficiat pentru reabilitare de 1,8 milioane de lei, prin Programul National de Dezvoltare Locala I (2015-2020).

In plus, cladirea beneficiaza de senzori care regleaza automat temperatura in clase, precum si intensitatea luminii. Clasicul clopotel care ii cheama pe elevi la ore a fost inlocuit cu un sistem audio modern – pe care profesorii il pot folosi pentru a le transmite mesaje copiilor. In scoala smart Ciugud si toalete sunt dotate cu tehnologie inteligenta.

 

“Impreuna am invins Romania lui «nu se poate» si scoala noastra a crescut ca in basme, intr-o zi cat altele in sapte. Scoala Ciugud inseamna acum printre altele o scoala moderna cu solutii inteligente implementate: iluminat si climatizarea reglate prin scenarii predefinite sau cu ajutorul unor senzori, clase moderne cu mobilier adaptat copiilor, materiale didactice smart sau toalete cu instalatii moderne (scoala de la sat nu trebuie sa se mai identifice cu imaginea toaletei in fundul curtii). Pentru ca am castigat si un proiect pe Tara lui Andrei urmeaza sa dotam scoala cu aparatura didactica si softuri inteligente, sa implementam catalogul electronic si sa inlocuim manualul clasic pe hartie cu un manual electronic. Provocarea cea mai mare va fi de acum pentru dascali. Noi am ridicat zidurile, iar de acum dascalii trebuie sa zideasca educatia in sufletul copiilor”, se arata intr-o declaratie a primarului comunei Ciugud, Gheorghe Damian, postata pe Facebook.

wall-street.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page