Dezvoltare durabilă, Responsabilitate socială — aprilie 10, 2014 at 14:06

Laura Florea:Mandat nou – obiective vechi, Legea lobby-ului

by

laura floreaAsociaţia Registrul Român de Lobby anunţă structura Comitetului Director al asociaţiei pentru mandatul 2014-2018, ca urmare a alegerilor susţiune în Adunarea Generală a Asociaţiei. Astfel, Laura Florea, Managing Partner la Point Public Affairs va continua să reprezinte interesele asociaţiei în calitate de preşedinte, Roberto Musneci, Senior Partner – Şerban and Musneci Associates, va fi vicepreşedinte, în timp ce Corina Vinţan, Managing Director – Links Associates, va fi secretarul general al acesteia.

“Mă bucur că membrii ARRL mi-au acordat încredere pentru încă un mandat. Obiectivul nostru principal pentru perioada următoare are în vedere intensificarea eforturilor pentru a avea un cadru legislativ în privinţa lobby-ului, conform cu principiile europene în domeniu”, a spus Laura Florea, preşedinte ARRL.

“Din ce în ce mai multe asociaţii de afaceri, companii, ong-uri şi consultanţi înţeleg nevoia de transparentizare a intereselor lor atunci când derulează activităţi de lobby şi advocacy. Acest lucru demonstrează un proces de maturizare a pieţei”

În mandatul precedent (2010-2014), ARRL a elaborat şi adoptat principiile şi valorile comune ale membrilor săi precum şi Codul de Etică care guvernează activitatea de lobby. De asemenea, ARRL a susţinut crearea Registrului de Transparenţă al Activităţilor de Lobby şi Advocacy (www.registruldetransparenta.ro). O iniţiativa civică venită din partea practicienilor care susţin transparenţa şi comportamentul etic în desfăşurarea activităţilor de lobby şi advocacy. Registrul este supravegheat de o comisie independentă, condusă de membri din societatea civilă.

Conform principii lor asociaţiei, grupurile de interese şi lobby-ştii au datoria de a contribui la înţelegerea publică a activităţii de lobby. În plus trebuie să aplice principiile de transparenţă, onestitate, integritate şi profesionalism, în conformitate cu aşteptările publicului şi ale părţilor interesate.

Despre Asociaţia Registrul Român de Lobby

ARLL are 12 membri: BDR Associates, Chelgate România, Daiman Public Relations, Grayling, Links Associates, Maldon&Wat, McGuireWoods, Nicola Porter Novelli, Point Public Affairs, PR & Lobby Consulting, Şerban & Musneci Associates şi Strategic Research Corporation.

ARRL a fost infiinttata în iunie 2010 cu scopul de a contribui la popularizarea şi promovarea activitattii de lobby, drept o activitate multidisciplinară ce implică cunoştinţe juridice, economice, sociologice şi de comunicare. ARRL are 12 membri, companii de consultanţă în domeniu.

Mai multe detalii despre asociaţie şi despre Codul de eticii şi găsiţi pe: www.registruldelobby.ro

Mai multe detalii despre Registrul de Transparenţă al Activităţilor de Lobby şi Advocacy găsiţi pe: www.registruldetransparenta.ro.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page