Cultură şi Educaţie, Obiceiuri — noiembrie 15, 2013 at 18:56

Lasatul Secului – Începutul Postului Craciunului

by

descărcare (1)Poate pentru mulți dintre noi, faptul ca Noiembrie se apropie de sfârșit, înseamnă ca si Craciunul ajunge mai repede, iar febra cumpărăturilor se dezlantuie!
Eh! Nu e intotalitate așa! Ieri, 14.11.2013 s-a lăsat Sec, iar astăzi, 15.11.2013, a început, oficial, Postul Craciunului! Nu, nu, asta nu înseamnă nicidecum dieta, înseamnă purificarea sufletului prin rugaciune si prin abtinerea de la alimentele de natura animala, alcool si alte “minunatii” care, in zile obisnuite, ne fac viața mai “ușoară”!
E o perioada in care ar trebui măcar sa încercăm sa fim mai buni cu semenii noștri, mai loiali, mai blanzi; e perioada in care ar trebui sa ne apropiem mai mult de Domnul, prin rugaciune, fapte bune si poate, chiar sa mergem la Biserica din cand in cand!
Este un moment prielnic sa ne impartim bucuria cu ceilalți, sa daruim celor ce au nevoie, sa lăsăm invidia si rautatile deoparte!
Craciunul înseamnă lumina in suflete, reprezintă Nasterea Mantuitorului. Ce motiv mai mare de fericire putem avea? Lucrurile materiale sunt trecătoare, ne amagesc pe moment, apoi dispar…
Magia Craciunului e vesnica, ne bucura sufletele an de an, ne amintește ca suntem crestini si ne da șansa sa ne indreptam greselile!
V-ați întrebat oare de ce totul ni se pare mai frumos in perioada asta? De ce avem mai mult chef de viața? De ce, pe chipurile triste ale oamenilor de rând, se concurează parca, o urma de zambet? Cu siguranță, nu pentru ca exista Mos Craciun, care coboară pe hornul casei ca sa ne aducă acele cadouri binemeritate, ci pentru faptul ca Mantuitorul nostru se “naște” an de an si ne aduce liniște si bunastare!
Asta e adevarata Magie!
Îmi doresc sa incheiem anul cu bine, inconjurati de prieteni si de toți cei dragi, îmi doresc sa fim mai buni!

Daniela Penciu

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

error: Content is protected !!