Editoriale, People-Passion-Performance — decembrie 17, 2017 at 18:23

Lăpădat Florin Valeriu: Talentul și apetitul pentru frumos se moștenesc și se lasă prețioasă moștenire din generație în generație

by

”People-Passion Performance”, promovează de data aceasta un călărășean, care, deși a urmat o cu totul altă carieră, desenul l-a însoțit pe tot parcursul vieții sale. Îi mulțumim lui Lăpădat Vali, care nu doar că a fost generos și susține cauza noastră pentru susținerea și încurajarea performanței, dar trebuie să-i mulțumesc public atât lui cât și fiului său Mihnea, pentru că au reușit să surprindă viziunea și misiunea evenimentului ”People – Passion- Perfomance” și în special a Licitației ”10 de Nota 10”. Au reușit să transpună ideea noastră într-un concept unic, într-un timp foarte scurt. Felicitări ambilor atât pentru concepția imaginii roll-upului evenimentului cât și pentru implicarea cu suflet… pentru alte suflete.

Pe Lăpădat Florin Valeriu desenul l-a însoțit și i-a fost companion prin viață încă din primii ani ai copilăriei, talentul și apetitul pentru frumos fiindu-i transmis și cultivat de mama sa, profesor de desen… aceasta a fost primul om care i-a deslușit și l-a indrumat în a descifra și descoperi tainele artelor plastice.

Deși a urmat o carieră militară, acest lucru nu l-a împiedicat să picteze. În perioada când era elev al Liceului Militar Breaza, a făcut grafică și caricatura pentru revista liceului, mai apoi a făcut parte din Cenaclul Școlii Militare ofițeri activi Sibiu unde a făcut grafică și caricatură.

Deși formarea profesională și mai apoi cariera l-au purtat pe drumuri, total diferite și mult îndepărtate de lumea artistică, el nu a renunțat la iubirea pentru desen, grafică și pictură.  În toată acea perioadă când profesa o altă meserie, talentul său artistic nu a fost irosit, ci a pictat pentru prieteni și colegi.

În lucrările artistice pe care le-a efectuat de-a lungul timpului, stilurile și tehnicile folosite au fost diverse. A creat în stilul modernist încercând să exploreze noi forme de exprimare prin formă și culoare, dar și în cel realist, aplecându-se către viaţa socială, al omului, al mediului în care trăia. Și-a explorat potențialul creativ încercând să aplice tehnici diferite în: creion, pastel, acrilice, cărbune și ulei.

Prima sa ”ieșire în lume” ca și artist, s-a produs la inițiativa pictorului Victor Grigore, alături de alți pictori, graficieni, caricaturiști, la ”Expoziția de grafică satirică & Pop Art” din 8 decembrie 2017, organizată la Sala de Expoziții a DJCPN Călărași,

”După pensionare, în 2016, am avut mai mult timp la dispoziție pentru a realiza lucruri în domeniul artistic și de a-mi continua studiile în acest domeniu. Pentru viitor idealul ar fi să fiu coleg cu baiatul meu la Facultatea de Arte Plastice Cluj”, spune Vali Lăpădat.Vă Mulțumim!

Liliana Manea

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page