Evenimente, Ultimile Știri — iulie 20, 2013 at 18:51

Lansarea lucrării „Carta Albă a IMM din România – 2013”

by

Lansare carta alba a immÎn data de 18 iulie 2013 a avut loc în Bucureşti la Hotel Intercontinental – Sala Rondă, lansarea versiunii în limba română a lucrării “Carta Albă a IMM-urilor din România”, ediţia a XI-a, co-editată de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) în parteneriat cu Ministerul Economiei prin Departamentul pentru IMM, Mediu de Afaceri şi Turism.

Printre personalităţile care au avut intervenţii s-au numărat:

  • DL.  VICTOR  PONTA, PRIM  MINISTRU  AL  ROMÂNIEI;
  • D-na. Mariana Câmpeanu, Ministrul Muncii Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice;
  • D-na. Maria Grapini, Ministru delegat pentru IMM-uri, mediu de afaceri şi turism;
  • Dl. Florian Costache – Preşedinte, Consiliul Economic şi Social din România;
  • D-na. Domnica Băghină, preşedinte CECCAR;
  • D-na. Corina Vulpeş – director Direcţia Relaţii Financiare Interne şi Internaţionale, Eximbank.

Lucrarea a fost realizată de un colectiv de specialişti şi reprezintă cea mai cuprinzătoare şi aprofundată analiză a situaţiei IMM-urilor din România, a fenomenului întreprenorial, a performanţelor şi problematicii IMM-urilor, fiind un titlu de referinţă în literatura de specialitate, atât în România cât şi la nivelul Uniunii Europene.

“Carta Albă a IMM-urilor din România” – ediţia 2013 se constituie atât ca o radiografie a stării evolutive a IMM-urilor din România, cât şi a contextului socio-economic în care acestea îşi desfăşoară activitatea, cu accent asupra performanţelor de ansamblu, comerciale, financiare, inovaţionale şi sociale.

Cu acest prilej dl. Prof. univ. dr. Ovidiu Nicolescu – Preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), a prezentat un set de recomandări pentru dezvoltarea sectorului de IMM-uri din România, grupate pe 6 domenii:

1. Facilitarea accesului la finanţare

2. Pregatirea întreprenorială, managerială şi de specialitate

3. Stimularea dezvoltării şi creşterii competitivităţii şi performanţelor sectorului de IMM-uri din România

4. Creşterea capacităţii de supravieţuire şi dezvoltare a start-up-urilor

5. Susţinerea dezvoltării regionale veritabile

6. Creşterea calităţii guvernării şi a ratei de absorbţie a fondurilor europene.

Partenerul principal al evenimentului a fost Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania (CECCAR), iar partenerii: Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, Banca de Export – Import a Romaniei Eximbank S.A., Groupama Asigurari, Sodexo Romania, Alpha Bank, YMENS.

Evenimentul a fost susţinut de următorii parteneri media: immromania.ro, Agerpres, Avocatnet.ro, Apulum 94, Banknews.ro, Business24.ro, Business Adviser, Business Woman, Business Review, Calendarevenimente.ro, Centruldepresa.ro, ClubAfaceri.ro, Comunicatedepresa.ro, Comunicatemedia.ro, Computerworld, Conso.ro, Curierul Naţional, Ecomunicate.ro, Economistul, Efin.ro, EurActiv.ro, Finantare.ro, The Epoch Times România, Finantistii.ro, Hotnews.ro, Legal magazin, Manager.ro, Media Bloc, MediaIQ, National TV, Plandeafacere.ro, Privesc.eu, Risco, Rentrop & Straton, Smartfinancial.ro, Spin Media, The Money Channel TV, Ziare.com.

Biroul de presă al CNIPMMR

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page