Evenimente, Ultimile Știri — octombrie 17, 2014 at 11:09

Lansarea cărții ”România Iubită”

by

Lansarea cărții ”România Iubită” a deputatului Bogdan Diaconu, președintele Partidului România Unită, care a avut loc miercuri, 15 octombrie, la București, a constituit prilejul unei întâlniri între susținătorii curentului național românesc modern.

romania unitaLa eveniment au participat, printre alții, Vlad Hogea, Dumitru Bădrăgan, Horațiu Șerb, Victor Roncea și George Roncea (membri în conducerea PRU).

Iată și câteva pasaje sugestive din lucrarea ”România Iubită”:

Propun două obiective naționale: stoparea extremismului maghiar în Transilvania și unirea cu Moldova

La 96 de ani de la Marea Unire, România încă mai are de luptat pentru unitatea națională pe două fronturi. Unul este cel deschis de extremismul maghiar care a ajuns până la propunerea oripilantă a unui protectorat al Ungariei asupra Transilvaniei, iar celălalt are în vedere efortul pentru reunificarea Moldovei cu țara-mamă. Propun așadar două obiective naționale majore, ambele la fel de importante.

În cazul extremismului maghiar, trebuie oprită în primul rând finanțarea externă a demersurilor anti-românești din Transilvania. Oricât de devotați ar părea cauzei, politicienii care agită apele împotriva României sunt niște mercenari bine plătiți. Rămași fără banii pe care Ungaria îi pompează în ei, se vor împrăștia și își vor căuta un alt obiectiv în viață sau măcar vor rămâne izolați, pentru că cei care îi urmează o fac tot din interes financiar. …

Subiectele ca autonomia etnică și impunerea limbii maghiare în Transilvania reprezintă de asemenea atacuri la realizarea Marii Uniri și trebuie stopate prin toate mijloacele legale, iar granițele enclavizării etnice din Covasna și Harghita trebuie deschise prin integrarea lor în entități administrative mai mari, firești, care să le dea posibilitatea etnicilor maghiari să se integreze în România, nu să trăiască izolați și supuși manipulărilor tribale ale liderilor lor medievali care văd lumea prin intermediul superiorității etniei.

Rămâne al doilea obiectiv național, cel al reunificării cu Moldova. Aici lucrurile sunt încă și mai complicate, dar o voință comună de pe ambele maluri ale Prutului este în măsură să învingă asperitățile și să netezească drumul spre un act firesc de reîntregire a României. …

Oponenți și trădători vor fi destui, îi știm  deja pe unii, alții vor apărea pe parcurs, dar România nu se luptă pentru prima dată pentru dreptul ei de a fi întreagă. Iar aceste două obiective naționale sunt urgente și imediate și trebuie purces la îndeplinirea lor fără zăbavă și cu toată forța. În felul acesta, la îndeplinirea a 100 de ani de la Marea Unire, vom putea să fim iarăși o Românie puternică și unită, idealul înaintașilor noștri de la care nu avem voie să abdicăm.

Anul 2018 trebuie să ne găsească întregi atât din punct de vedere al granițelor exterioare, cât și din punct de vedere al respectării legilor românești de către comunitățile etnice din interiorul țării și de către politicienii care au pretenția să activeze pe scena publică a României. Ar trebui, din acest punct de vedere, să introducem în Constituție posibilitatea retragerii cetățeniei pentru cei care contestă statul român. Oameni ca Laszlo Tokes nu ar trebui să dețină cetățenia română atâta vreme cât aceasta e folosită exclusiv împotriva românilor. Și mai sunt și alții care îi calcă pe urme. Oricât ar părea de diferite cele două obiective, un lucru au cu siguranță în comun: extremiștii maghiari acționează ca niște separatiști și nu se dau înapoi de la niciun fel de activitate împotriva statului român. De aceea și brațul legii trebuie să acționeze împotriva lor în consecință. Dacă nu sunt capabili să accepte de bună voie că aici e România, atunci să o facă de nevoie.

Așadar propun să acționăm efectiv și decisiv pentru întărirea statului român în interiorul granițelor sale actuale și pentru reîntregirea României conform cu dreptul său natural și istoric de a include toate teritoriile locuite de români de la apariția acestui popor. România Unită trebuie să devină o realitate respectată, iar dacă nu iubită, atunci temută de către adversarii săi”.

Biroul de presă
Partidul România Unită

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page