Evenimente, Ultimile Știri — februarie 8, 2015 at 13:34

„Initiative pentru structuri ale economiei sociale!” la Vîlcelele

by

IMG_8948

 

Joi, 5 februarie, a.c. a avut loc lansarea proiectului „Iniţiative pentru structuri ale economiei sociale!” având ca beneficiar Primăria Comunei Vâlcelele şi partener Asociaţia Consorţiu de Extensie şi Dezvoltare Rurală.

Proiectul se desfășoară în perioada 5 ianuarie 2015 – 31 decembrie 2015. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – Axa Prioritara 6, Domeniul Major de Intervenție 6.1, contract POSDRU/173/6.1/G/147012. 
Obiectivul general al proiectului este sprijinirea accesului grupurilor vulnerabile pe piata muncii si promovarea incluziunii sociale prin intermediul dezvoltarii de structuri ale economiei sociale.

IMG_8925Grup ţintă:
– 10 persoane din familii monoparentale
– 10 persoane care trăiesc din venitul minim garantat
– 30 femei

Valoarea totală eligibilă a proiectului este:  1.831.728,00 LEI
Contribuția eligibilă a Solicitantului: 36.634,56 LEI

În deschiderea evenimentului, primarul din Vâlcelele, Gabriel Oroianu, a precizat: “Obiectivul proiectului este in acord cu obiectivul general al POSDRU de ‘dezvoltare a capitalului uman si cresterea competitivitatii, prin corelarea educatiei si invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii si asigurarea de oportunitati sporite pentru participarea viitoare pe o piata a muncii moderna, flexibila si inclusiva a 1.650.000 de persoane’.

Din acest punct de vedere, proiectul isi propune ca, prin intermediul structurilor de economie sociala create sa asigure oportunitati de integrare pe piata muncii pentru persoanele defavorizate, dar sa si sprijine in acelasi timp persoanele care au nevoie de asistenta la domiciliu, contribuind astfel la crearea de bunastare pentru toti cetatenii.

Practic, structurile de economie sociala create in cadrul proiectului (si in cadrul carora vor lucra persoane care fac parte din grupuri defavorizate) vor functiona in urmatoarele domenii de activitate: servicii de publicitate si tipografie si servicii de arhivare.

In a doua parte a conferintei este alocat suficient de mult timp schimbului de experienta  si a discutiilor informale despre managementul resurselor umane.

In numele primariei, va multumesc pentru ca ati ales sa fiti alaturi de noi si sper ca sectiunea de astazi sa fie productiva.”IMG_8924

Deputatul Vasile Iliuţă, în calitate de preşedinte al asociaţiei Consorţiu de Extensie şi Dezvoltare Rurală, a declarat: “Suntem aici să recunoastem eforturile tuturor celor implicaţi în ideea acestui proiect şi să îi felicităm. Mentionez ca sunt partener in acest proiect ca si presedinte al Asociatiei Consortiu de Extensie si Dezvoltare Rurala.
Proiectul isi propune ca, prin intermediul structurilor de economie sociala create sa asigure oportunitati de integrare pe piata muncii pentru persoanele defavorizate, dar sa si sprijine in acelasi timp persoanele care au nevoie de asistenta la domiciliu, contribuind astfel la crearea de bunastare pentru toti cetatenii.IMG_8950
Practic, structurile de economie sociala create in cadrul proiectului (si in cadrul carora vor lucra persoane care fac parte din grupuri defavorizate) vor functiona in urmatoarele domenii de activitate: servicii de publicitate si tipografie si servicii de arhivare.IMG_8940
Proiectul va avea drept rezultat crearea a 2 structuri de economie sociala, in cadrul carora vor lucra 13  persoane, din care 11 persoane fac parte din grupuri vulnerabile. Practic, ponderea locurilor de munca create pentru persoane apartinand grupurilor vulnerabile reprezinta  84.62% din numarul locurilor de munca create.” IMG_8921 IMG_8949 IMG_8953

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page