Comunicate de presă, Ultimile Știri — februarie 13, 2015 at 09:06

Lansare portalului electronic, www.telejobs.ro, în cadrul proiectului “TeleJob – Organizarea pieţei muncii adiacente Municipiului Bucureşti”

by

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman lansează în cadrul proiectul “TeleJob – Organizarea pieţei muncii adiacente Municipiului Bucureşti”, portalul Telejob,  www.telejobs.ro, noua platformă online gratuită pentru găsirea şi oferirea unui loc de muncă.

tele jobProiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeşte în oameni!” şi se derulează pe o perioadă de 36 de luni, având un buget total de 21.348.882 lei.

Proiectul este implementat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman, în parteneriat cu Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ilfov, Insoft Development & Consulting,  Ecotech (Perugia, Italia) şi Scuola Centrale Formazione (Venezia-Mestre, Italia).

Obiectivul general al proiectului îl constituie îmbunătăţirea şi diversificarea tipurilor de servicii furnizate clienţilor SPO, prin organizarea pieţei muncii adiacente Municipiului Bucureşti.

Pentru a favoriza procesele de mobilitate ocupațională, implicând în mod activ și fezabil părțile interesate, în cadrul unui sector în care lucrătorii/șomerii sunt strâns legați de specificul antreprenorial și de serviciile pentru ocupare, a fost creat portalul www.telejobs.ro.

Ideea care stă la baza portalului este simplă: îmbinarea unui nou mod de a crea o rețea profesională pentru candidați, cu un sistem inovator de selecție pentru întreprinderi.

Portalul Telejob este rezultatul unor cercetări şi analize de piață menite să aprofundeze cunoștințele referitoare la nevoile concrete ale domeniului antreprenorial, din zona București-Ilfov și la cerințele lucrătorilor/șomerilor din județele adiacente.

Telejob este primul portal care facilitează căutarea locului de muncă ideal în județe diferite, nu foarte departe de locul de rezidență. Este o platformă-pionier, capabilă să realizeze, în timp real, matching-ul dintre cerere și ofertă, datorită contribuției și sprijinului acordat de AJOFM-uri, care au un rol fundamental în buna funcționare a acestui instrument telematic. Telejob reprezintă, deci, un punct de întâlnire virtuală între întreprinderi și utilizatori.

Platforma este ușor de folosit, rapidă și eficientă. Utilizatorii în căutarea unui loc de muncă, după ce se înscriu, își pot completa propriul profil specificând diferitele experiențe profesionale și tipul de formare, cu posibilitatea de a aduce informațiile la zi, în orice moment, în portofoliul competențelor personale și profesionale.

O data făcută înregistrarea pe platformă, se va avea acces, în timp real, la anunțurile de muncă cele mai potrivite cu propriul profil, putând verifica, datorită unui sistem de geo-localizare, punctul în care se găsește întreprinderea de care utilizatorul este interesat și care, la rândul ei, este în căutare de personal.

Platforma are o utilizabilitate clară și ușoară, furnizând și instrucțiuni de folosire. Propune căutarea și oferirea de locuri de muncă potrivite, plecând de la practica mobilității ocupaționale pentru a reduce cât mai mult posibil rata șomajului, favorizând un schimb profesional liber între utilizatori și contextul antreprenorial. Pentru întreprinderi, sistemul oferă diferite avantaje, deoarece facilitează accesul la o amplă bază de date de profiluri profesionale, la care se poate ajunge în mod explicit și eficient.

Sistemul favorizează, așadar, nu doar întreprinderile, care pot efectua selecții rapide și performante, dar și candidații înseși, care nu mai pierd timpul citind pagini de oferte, deoarece pot vizualiza anunțurile de la întreprinderile interesate, cu propuneri de muncă adecvate pentru profilul și competențele lor. Acest lucru permite, în plus, ca aceștia să aibă acces la interviuri online cu mari șanse de succes.

Portalul Telejob se configurează, în contextual căutării unui loc de muncă online, drept un instrument nu doar eficient, ci mai ales complet din punctul de vedere al informațiilor. Extrem de inovator în acest sens este, de exemplu, dicționarul de competențe, care reprezintă o bază de date amplă şi în continuă evoluție, pe care portalul o pune la dispoziție, conținând descrierea detaliată a numeroase figuri profesionale cerute pe piața muncii. Datorită dicționarului de competențe, va fi așadar posibil pentru întreprinderi să își creeze anunțuri de muncă specifice, care să le dea concret posibilitatea de a găsi figura profesională cea mai potrivită în cel mai scurt timp posibil, optimizând costurile și fără a trebui să evalueze CV-uri incompatibile cu exigențele lor.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page