Evenimente, Ultimile Știri — martie 28, 2014 at 01:53

Lampioanele au decorat cerul Călăraşiului

by

Azi, 27 martie 2014, atmosfera din Parcul Dumbrava a fost “incendiată” de cele 96 de lampioane lansate cu ocazia celor 96 de ani care au trecut de la Unirea Basarabiei cu România.

DSC_0660Cele peste 500 de persoane au fost animate şi întreţinute de Ansamblul Folcloric Bărăganul  compus din trupa de dansuri folclorice şi taraf, împreună cu cele două interprete de muzică populară, Ioana Feraru şi  Oana Florea.

IMG_6766Ansamblul Folcloric Baraganul aparţine Centrului de Cultură Judeţean Călăraşi şi de-a lungul timpului a participat şi câştigat nenumărate concursuri naţionale şi internaţionale. În luna august al acestui an va participa la Festivalul Mondial de la Toulouse, Franţa şi în luna octombrie la Festivalul Internaţional de la Barcelona.

25În această seară ne-au încântat cu suite de dansuri din Muntenia, Oltenia şi Dobrogea, sub îndrumarea d-lui Mailat Aurel, coregraful ansamblului.

IMG_6797Mulţumim artiştilor prezenţi pe scenă care ne-au încântat prin cântecele şi dansurile lor încărcate de dragostea pentru folclorul românesc, pentru tradiţiile noastre, care, sunt de fapt  cel mai de preţ lucru pe care îl are poporul român.

Bineînţeles că momentul mult aşteptat de toţi cei prezenţi a fost lansarea celor 96 de lampioane spre cer. Lampioanele au decorat întreg cerul senin şi liniştit, care parcă şi el s-a bucurat şi a ţinut cu noi, părând rupt parcă dintr-o poveste.

IMG_6836La final, aşa cum spune şi cântecul… Hai să dăm mână cu mână/Cei cu inima română/Să-nvârtim hora frăţiei/Pe pământul României!… era de aşteptat ca toţi românii prezenţi la eveniment să încingă o  Hora Unirii mare şi frumoasă precum acest neam românesc  aflat dincoace  şi dincolo de Prut.

IMG_6767P.S. Deasemenea, mulţumim tuturor acelora care au contribuit şi sprijinit acest eveniment.

Bianca Anton

[wzslider autoplay=”true”]

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page