Dezvoltare durabilă, Responsabilitate socială — ianuarie 16, 2014 at 13:05

La piaţa Orizont s-a terminat!!!??? o aplecătoare

by

IMG_3396La piaţa Orizont s-a terminat!!!??? o aplecătoare. Mai multe cuţumii au fost strânse sub o aplecătoare şi se numeşte pompos modernizarea pieţii Orizont. Deşi nu s-a finalizat, cântăreţii de curte, anunţă de pe acum că se va inaugura săptămâna  viitoare piaţa de flori.

Piaţa de flori trebuie să fie un loc al culorilor,al veseliei , bunului gust şli rafinamentului. (vezi câteva foto din alte locuri) Acele cuţumii, ascunse sub o aplecătoare care domină totul, cu maronul trist şi apăsător,într-o idée care nu ţine cont de vitrine şi de etalare,de bunul gust şi de funcţionalitate,sunt o improvizaţie amatoristă atât din punct de vedere architectural ,cât şi constructiv-funcţional.259 flower market Timisoara  Romania Aug 2004flower_market_entranceWest Center Street '80

Piaţa Orizont are nevoie în primul rând de spaţii de parcare, iar noua aplecătoare violează în primul rând spaţiul de parcare, strangulând şi aşa fluxurile, nu foarte bine definite de  mărfuri,clienţi şi lucrători.Piaţa Orizont are nevoie în primul rând de aducerea halei de legume şi fructe la nivelul normelor de igienă legale şi nu jegul care este acum.Hala de legume fructe trebuie amenajată şi să aibă utilităţile şi fluxurile ,microclimatul şi ambientul necesare  comercializării unor astfel de mărfuri. Proritatea numărul unu este regândirea şi modernizarea rapidă a  jegului de hală în care se vând legumele şi fructele. Apropo de ce organele sanitar – veterinare autorizează un asemene jeg!!!??? Nu există nici o sursă de apă, nu există vestiare, nu sunt fluxuri şi spaţii corespunzătoare.

Am pus şi câteva imagini care  arată  lucrurile începute şi neterminate de aproape un an de zile în jurul pieţii deşi s-au cheltuit sume enorme….

Nelu Bălaşa

[wzslider autoplay=”true”]

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page