Cultură şi Educaţie, Educaţie — iunie 5, 2013 at 20:47

LA MULTI ANI “Sculptorilor de suflete”!

by

IMG_6659Rascrucea a doua frumoase anotimpuri  gazduiesc o adevarata sarbatoare – Ziua Invatatorului.

E ziua in care toti cei ce fac parte din “fiinta “acestei institutii (elevi, profesori, parinti,absolventi ) se intilnesc pentru a-si spune cuvinte de felicitare, a-si adresa multumiri, urari de bine si sanatate.

În spatele fiecărui om, bogat sau sărac, celebru sau nu, se află un dascăl. Iar primul dascăl care ne sculptează caracterul şi sufletul este, neîndoielnic, ÎNVĂŢĂTORUL.  

IMG_6696

Când spui ŞCOALĂ, în mintea fiecăruia dintre noi apare chipul învăţătoarei sau al învăţătorului. 

Azi sărbătorim „Ziua învăţătorului”, ziua oamenilor care au ca misiune să le dezvăluie copiilor “corola de minuni a lumii”. Ei sunt cei care marchează profund dezvoltarea personalităţii copilului. 

IMG_6704

Ziua învăţătorului este în fiecare zi în care învăţătorul, profesorul intră în clasă.

Ziua învăţătorului este în fiecare zi în care un elev învaţă şi reuşeşte. De aceea astazi, 5 Iunie, la Inspectoratul Scolar a fost omagiat “EDUCATORUL”.

IMG_6711

Si, asa cum a spus doamna inspector scolar general Silviana Sestacovschi “Cand spui SCOALA, te gandesti la dascal, educator, invatator, profesor… la cel care si-a lasat amprenta asupra a ceea ce esti in acest moment… asupra devenirii fiecaruia dintre noi. Astazi sarbatorim Ziua Educatorului, pentru ca toti suntem educatori si ne ocupam de educarea a ceea ce are mai scump un popor – COPIII. Dascalul este un om cu vocatie, un sculptor de suflete si de caractere, dar si un model pentru cei pe care-i formeaza si ii educa”.

IMG_6666

Cel mai frumos cadou pentru profesori sunt roadele muncii sale, depuse la dadacirea invataceilor …  Pentru realizarile LOR, astazi au fost rasplatiti urmatorii DASCALI

Dascali premiati

Le dorim  multă sănătate, răbdare şi măiestrie în educarea noilor generaţii. Cu toţii le suntem recunoscători pentru că ne-au deschis orizontul cunoaşterii şi al învăţării.

IMG_6703

Păstrăm întreaga viaţă un respect deosebit pentru ceea ce au însemnat pentru noi şi … ar  trebui măcar o dată pe an să mergem cu un buchet de flori la cei care ne-au fost “ indrumatori in viata”.

[wzslider autoplay=”true”]

NELU BALASA

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page