Anunţuri, Ultimile Știri — martie 8, 2017 at 19:47

La multi ani doamnelor si domnisoarelor!

by

17202846_1407522849358616_6444459551717838799_n

Printre momente festive, multe flori si cele mai sincere urari, aceasta zi ar trebui sa fie totodata, o zi de constientizare civica, un prilej de analiza a statutului social si economic al femeii. Ar trebui sa fie o zi despre drepturile femeii, dreptul acesteia la un loc de munca, dreptul la promovare, pentru ca fiecare sa isi atinga potentialul, dreptul de a nu fi discriminata.

Ar fi si o zi despre dreptul femeii in viata ei privata, dreptul la sustine din partea familiei, dreptul de a fi respectata, de a nu fi victima a violentei sau abuzului, dreptul catorva ore de odihna dupa o zi intreaga de munca.

Despre drepturile femeii in politica, este obligatoriu de vorbit intr-o astfel de zi dar, nu vor vorbi niciodata barbatii. Priviti la scena politica, la marele dezechilibru intre sexe. Daca in domeniul profesional exista totusi o balanta, zona deciziei si a puterii pare un domeniu rezervat. Femeile putine, de vitrina, din aceste ‘sfere inalte’, reprezinta, de cele mai multe ori, interesele masculine din spatele lor.

Astazi puteti sarbatori si puteti uita de aceasta conditie a femeii, intr-o tara totusi europeana, dar amintitiva de maine. Doar constientizarea si ofensiva in clamarea drepturilor voastre, sunt soluti pentru o schimbare in bine. Nu uitati:

8 marite, Ziua internationala a femeii, este o zi despre drepturi.

Camelia Ghiveciu,

Vicepreşedinte PNL

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page