Evenimente, Ultimile Știri — iunie 10, 2019 at 19:14

La “Ferma Iliuță” gogoși calde ca la bunici și veselie  pentru copii – găinușa mea e verde!..nu  e roz…vreau găinușa roz!

by

 

găinușa mea e verde!..nu  e roz…vreau găinușa roz! O fetiță a început să plângă dezmăgită că gadgetul primit ca amintire de la Ferma iliuță nu avea culoarea care și-o dorea.Educatorii și organizatorii au rezolvat problema ,dar câtă frumusețe ,sinceritate și emoție sinceră în sufletul unui copil care ne-a înduioșat pe toți…câteva zeci sau sute de asemenea evenimente organizate pe zi la Călărași, iată calea către o lume mai bună…in definitiv pentru ce trăim?…

Unii oameni au nevoie de exemple pentru a deveni mai buni. Crezi că nu mai există fapte bune în lume şi toţi oamenii sunt fără suflet sau egoişti? Nu e nevoie de cuvinte pentru a-ţi da seama că un simplu gest poate aduce zâmbete pe buzele celor din jurul tău!

Vaca ,calul,tractorul sunt bucurii mărunte de care copii au nevoie in educația și viața lor. De o bună bucată de vreme familia Iliuță ,Vasile și Mihaela sunt gazde bucuroase pentru grupuri de copii din școlile călărășene.Procesul instructiv  și educația sunt potențate de ancorarea în realitățile vieții ,de viața trăită în natură cu grijă pentru oameni și mediu.

 Pentru o zi ne-am gândit să   retrăim împreună cu copiii viața la țară cu gogoși calde ,zbenguieli și veselie. Iubim copii,avem trei copii care au crescut mari,dar ne este  dor de atmosfera de odinioară a declarat Mihaela Iliuță

Avem aici vaca,calul ,tractorul cățelul,ponei,struți,lebede,găini,rațe,oi,capre,măgăruș,iepuri, multă vredeață și aer curat, posibilitatea de a zburda liberi, a declarat Vasile Iliuță. Acum 30-40 de ani noi copiii fiind puteam să vedem asta la bunici. Pentru copiii orașelor aceste posibilități sunt rare acum. Facem parte din această comunitate. E un gest de bucurie și de omenie să fim gazde pentru copii și cadrele didactice care răspund invitației noastre. Azi am avut oaspeți copii  de la  Școala Gimnazială Carol care au venit însoțiți de  învățătoarele lor Livia Grama,  Manea și Directoarea Rodica Pavel . Dacă vreți e și o formă de recunoștință,a încheiat Vasile Iliuță.

La Ferma! Am răspuns cu plăcere la invitația familiei Iliuță (Vasile și Mihaela) pentru a petrece câteva ore la ferma Iliuță. O bucurie la care am participat alături de elevii de la clasa I și clasa II și învățătoarele Livia Grama și Mihaela Manea. La sfârșit de an școlar am fost copleșită de emoțiile sincere și manifestările de bucurie ale minunaților micuți în îndeplinirea misiunii onorante de a le îndruma pașii în viață. Mulțumim amfitrionilor Vasile și Mihaela Iliuță pentru invitația făcută și ospitalitatea Dumnealor.

Mulțumim doamnei Neagu Elisabeta și domnului Alexandru Botezatu pentru contribuția nepretuită la reușita evenimentului.

 Mulțumim domnilor Eduard Grama și Titi Feldioreanu pentru asigurarea transportului.

profesor Rodica Pavel

 

Într-un loc mirific , am petrecut astăzi o zi frumoasă alături de oameni minunați . Copii fericiți , veseli , curioși , bucuroși și interesați de nou . Mulțumim gazdelor pentru ospitalitatea , blândețea și căldură cu care am fost înconjurați !

profesor-învățământul primar,Livia Grama

O excursie plăcută,o vizită minunată cu oameni primitori ,moment de relaxare și veselie,un proces instructiv-educativ folositor și  inedit la sfârșit de an școlar. O evadare din cotidian.Școala are nevoie de astfel de inițiative.

profesor-învățământul primar, Mihaela Manea

 

 A consemnat,

 Nelu Bălașa

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page