Evenimente, Ultimile Știri — februarie 23, 2019 at 08:54

 La Facultatea de Management, studenții au idei și promovează proiecte

by

                           

În data de 21 februarie a.c., în cadrul Facultății de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală- Filiala Călărași, sub egida “Idei de proiecte comunitare”, studenții călărășeni au prezentat ideile de proiecte ce ar putea fi implementate de către agenti economici și de către instituțiile publice locale, prin programele finanțate în perioada de programare 2014-2020.

Dintre propunerile de proiecte avansate de către studenții anului IV se pot enumera: infiintarea unui campus studențesc, reabilitarea și modernizarea spitalului județean; reabilitarea și modernizarea spitalului de psihiatrie Săpunari, înființarea unei pensiuni agroturistice în cadrul unei ferme agricole; înființarea și dotarea unui atelier mecanicmodernizarea și popularea unui complex cu suine înființarea unei ferme de zmeur și mur etc. S

tudenții anilor II și III s-au întrecut în a promova cu succes produse apicole, produse de patiserie, dulceata din cămara bunicii, preparatele din pește, pâinea, zarzavaturile etc., toate aceste produse fiind realizate de către aceștia.

Evenimentul a fost coroborat cu promovarea ofertei educaționale în rândul elevilor din clasa a XII-a, motiv pentru care au fost invitați elevi și cadre didactice din cadrul liceelor călărășene. Alături de Decanul Facultății de Management- prof.univ.dr. Dinu Toma Adrian, le-au fost alături studenților, președintele Consiliului Județean – ec. Vasile Iliuță; viceprimarul – ing.Ivanciu Viorel  și Președintele Camerei pentru Comerț, Industrie și Agricultură –ing. Marian Drăgan care au apreciat eforturile acestora și au promis implementarea în practică a unor idei promovate de către studenți.

Evenimentul s-a bucurat de popularizare în mass-media locală, motiv pentru care, organizatorii multumesc reprezentanților mass-media pentru sprijin.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page