De pe la noi, Editoriale — iulie 27, 2013 at 18:21

La definitivat,profesorii din Călărași cei mai slabi din țară

by

La definitivatAproape jumătate dintre toţi profesorii şi învăţătorii care au dat examenul de definitivat nu au trecut  testul. Ministerul Educatiei a anunțat  procentul final de promovare la examenul naţional de definitivare în învăţământul preuniversitar, sesiunea 2013.

La nivel de ţară, după soluţionarea contestaţiilor, procentul de promovabilitate este de 51,26%, respectiv 3.409 candidaţi, dintre cei 6.651 care au finalizat proba scrisă.

Noroc cu contestațiile  care au îmbunătățit  rezultatele parţiale, din data de 23 iulie.  Se constată o creştere de 3,43%.

Cel mai ridicat procent de promovare s-a înregistrat în judeţul Gorj – 82,35% -, iar cel mai scăzut, în judeţul Călăraşi – 33,33%.

Dintre candidaţii care au reuşit să promoveze examenul, 32 au obţinut note de 10, iar alţi 174, note între 9,50 şi 9,99.

Nu că la nivel national ar fi nu știu ce rezultate deosebite, dar la Călărași … de ce nu mă mir!!!???… suntem pe ultimul loc în țară. De fapt județul Călărași la mai toate domeniile, nu numai la învățământ ocupă ultimul loc pe țară.

Vă dați seama ce dezastru existențial pentru România? Suntem o La definitivat1țară de analfabeți…condusă de analfabeți..dar la Călărași  suntem cel mai rău din țară…

Ceea ce este mai grav este că această situație nu mișcă pe nimeni… nici pe cetățeni … nici pe oficiali…

Ar fi interesant să vedem ce spun Silviana Șestacovschi și Eufrosina Amza despre aceste rezultate… dar despre calitatea slabă a învățământului călărășean?

Nelu Bălașa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page