Ani de liceu, Cultură şi Educaţie — iunie 12, 2018 at 21:47

La Colegiul Național ,,Barbu  Știrbei” lecția Marii Uniri continuă

by

În  acest an școlar activitățile dedicate centenarului Marii Uniri nu au contenit. Pe data de 5 iunie, de ziua învățătorului,  elevii au fost martorii unei noi lecții de istorie desfășurată în studioul stației de amplificare , transmisă  în toate sălile de clasă și pe holuri, timp de aproape o oră.

Tema lecției a fost ,,top 10 personalități  care au făurit România Mare” , și s-a desfășurat sub forma jocului de rol. La realizarea ei si-au dat concursul 25 de elevi  din clasele a XI-a, dar  mesajul   a fost adresat  tuturor tinerilor care învață aici, și mai ales tinerilor înteligenți  în  număr  foarte mare  în această unitate școlară, capabili să-l înțeleagă.  Dovada!… pe parcursul lecției  spectacol, mulți au coborât  de la săli în studioul  de unde se transmitea live , prin tehnica mixajelor, atât audio cât și video.

Elevii  interpreți au făcut laudațio pentru mari personalități precum regale Ferdinand, regina Maria, I. I. C. Brătianu, Gh. Pop de Băsești,  Iancu Flondor, Ioan Inculeț, etc.  ca să citez doar câteva dintre numele invocate de aceștia și le-au asociat  secvențe din memorabilele discursuri istorice, videoclipuri, imnuri poetice,  cântece patriotice, interpretate de ei sau de mari artiști.  Lecția a devenit un spectacol viu, cu multă cultură istorică,  literară și muzicală,  care a pus în valoare abilitățile artistice ale elevilor, degajind, spunem noi, emoția  firească evenimentului  pe care  îl sărbătorim în acest an.

Prof. Ion Dorobanțu

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page