De pe la noi, Editoriale — septembrie 28, 2013 at 08:48

La Călărași,totul este neterminat…nimic nu este început

by

 

IMG_0421Notă: municipiul Călăraşi este pe unul dintre ultimele locuri d.p.d.v.  al dezvoltării economice social edilitare şi culturale din ţară… De aici plecăm. Acesta este adevărul la care trebuie să raportăm orice judecată de valoare.

La Călărași trăim un paradox care se accentuează odată cu instalarea primarului Drăgulin și a noii echipe de consilieri municipali:

totul este neterminat…nimic nu este început!

 Una din acuzele actualilor majoritari de la conducerea orașului făcute foștilor, a fost, pe bună dreptate ,debandada, haosul, dezordinea, în ceea ce privește spațiul public și cheltuirea banilor publici și de aici paradoxul te bagă mai mult în ceață:debandada, haosul, dezordinea  s-au accentuată pe zi ce trece sub mandatul lor.

Cum se prezintă Călăraşi la 418 ani de atestare documentară?… totul neterminat … nimic început… o politică a neputinţei ce se reflectă  în orice domeniu ce ţine de viaţa oamenilor: un nivel de trai scăzut, serviciile gospădăriei comunale la pământ, în spital mor pruncii în pântecele  mamelor, pieţele sunt un dezastru, trotuarele sunt un pericol pentru integritatea cetăţenilor, parcurile -veşnic şantiere, bălăriile cresc nestingherite  în oraş ca acum 418 ani.

Peste toate nenumărate monumente ale neputinţei: Palatul administrativ unde îşi au sediul Primăria şi Consiliul Judeţean se lucrează la el de 26 de ani şi încă nu e terminat. Palatul Prefecturii cu reparaţia începută acum 7-8 ani abandonată acum 5 ani nu se ştie când va fi terminată, fosta casă a căsătoriilor  de vreo 10 ani în suferinţă, scola nr. 12 are şi ea peste 10 ani de când bălteşte în neputinţa deciziilor autorităţilor pentru a fi finalizată, drumul de centură varianta nord la fel chinuit de ani buni, majoritatea clădirilor de patrimoniu se află în suferinţă …

Nelu Bălaşa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page