De prin lume adunate — mai 14, 2014 at 19:50

La baza acţiunii sistemului politic, funcţionarului public şi a administraţiei în ansamblul său se află executarea legii.

by

2004-11-27La baza acţiunii sistemului politic, funcţionarului public şi a administraţiei în ansamblul său se află executarea legii. Cine nu are în el forţa de a pune interesul general deasupra celui personal, nu are ce căuta în administraţie şi în viaţa publică.

Dreptatea sau respectarea riguroasă a drepturilor fiecăruia (termenul justiţie provine din latinescul „jus” = „drept”) se opune înainte de toate imperialismului tendinţelor egoiste.

În administraţie, ca şi în politică, trebuie să se regăsească oameni profesionişti şi morali în egală măsură, oameni pentru care ţelul absolut este acela de a sluji binele „cetăţii”.

Necesitatea existenţei şi respectării statului de drept, cu instrumentul său principal, şi anume, legea – este condiţia a priori pentru a exista cu adevărat dreptate şi libertate individuală.

foarte multi functionari publici încalcă legea în această campanie electorală…corupţie,conflict de interese,incompatibilitaăţi ,deturnare de fonduri şi colac peste pupăză…nimeni nu ia în seamă legea finanţării parrtidelor politice…

Toţi directorii de la institutiile din Călăraşi trebuie să ştie că legea este mai presus decât orice partid politic…acum toti directorii dn instituţiile călărăşene nu pot fi găsiţi la sediile instituţiilor pe care le “conduc” pentru că au sarcini electorale…

Nelu Bălaşa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page