Politica, Politica naţională, Ultimile Știri — noiembrie 6, 2014 at 16:56

Kelemen: Maghiarii să voteze după conştiinţă. Revenirea lui C. V. Tudor în ecuaţie a îngreunat decizia

by

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat, joi, că maghiarii sunt liberi să voteze după conştiinţă, el precizând că decizia privind sprijinul UDMR în turul al doilea a fost îngreunată de ”revenirea în ecuaţie” a lui Corneliu Vadim Tudor, fiind ”un gest neaşteptat şi de neînţeles”.

 

kelemenKelemen Hunor a vorbit, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Cluj-Napoca, despre faptul că eventuala prezenţă a lui  Calin Popescu Tariceanu ar însemna “o guvernare echilibrată” şi alăturarea valorilor liberale actualei coaliţii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pe de altă parte, însă, el a spus că decizia UDMR a fost îngreunată de revenirea în “ecuaţia politică” a lui Corneliu Vadim Tudor .

“Nu putem fi alături de Vadim Tudor nici măcar pentru o oră, nu înţelegem de ce a fost scos de după cordonul sanitar. Nu putem asuma să fim de aceeaşi parte cu Corneliu Vadim Tudor”, a spus Kelemen.

Potrivit acestuia, Vadim reprezintă toate principiile împotriva cărora comunitatea maghiară a luptat, adică naţionalismul extrem şi ura faţă de maghiari.

“Ce am adoptat, cu majoritate a voturilor şi o singură abţinere, să recomandăm alegătorilor noştri să voteze conform propriilor convingeri, suntem convinşi că avem un electorat matur, ştie să voteze astfel încât interesele comunităţii maghiare să nu fie lezate”, a afirmat Kelemen Hunor.

Potrivit acestuia, decizia pentru turul doi a fost dificilă şi influenţată de factori importanţi, membrii Consiliului Permanent refuzând să îl susţină pe Iohannis.

“Am avut o şedinţă constructivă, majoritatea celor prezenţi au spus despre candidatul PNL că nu îl putem sprijini pe Iohannis. După primul tur, candidatul opoziţiei a refuzat într-un fel cu totul arogant să iniţieze orice fel de discuţii. Noi respectăm această decizie. În perioada campaniei a avut declaraţii negative la adresa dezideratelor comunităţii maghiare, iar colegii mei au zis că nu putem sprijini un candidat care vrea voturile comunităţii maghiare, dar nu vrea să asculte vocea comuninităţii maghiare”, a subliniat liderul UDMR.

Kelemen a menţionat că UDMR doreşte o stabilitate la guvernare şi a spus că, în ultimii doi ani,  Victor Ponta s-a dovedit în relaţia cu UDMR “un partener corect şi de încredere”.

Conducerea UDMR s-a întrunit, joi, la Cluj-Napoca, pentru a decide pe cine va sprijini Uniunea în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

UDMR a decis să lase la latitudinea alegătorilor cu cine votează în turul 2

 Consiliul Permenent al UDMR a stabilit, joi, la Cluj-Napoca, să lase la latitudinea electoratului decizia de a sprijini un candidat sau altul în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, afirmă surse din cadrul Uniunii.

Conducerea UDMR s-a întâlnit, joi, la Cluj-Napoca, pentru a decide pe cine va sprijini Uniunea în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

Părerile au fost împărţite, să fie susţinut candidatul PSD, Victor Ponta, sau să fie lăsaţi alegătorii să voteze cum vor, şi s-a aprobat ultima variantă“, au declarat, corespondentului MEDIAFAX, surse din UDMR.

 

Sursa: Mediafax

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page